Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pochvalné slová na adresu Šefčoviča: Stieral rozdiely medzi členmi EÚ, tvrdí nemecký europoslanec

Maroš Šefčovič
Maroš Šefčovič (Zdroj: TASR/Dano Veselský)

BRUSEL - Nemecký europoslanec a predseda politickej frakcie socialistov a demokratov (S&D) v Európskom parlamente Udo Bullmann ocenil angažovanosť podpredsedu Európskej komisie Maroša Šefčoviča pre európsku myšlienku. Reagoval tak na oznámenie Šefčovičovej kandidatúry za prezidenta SR.

Bullmann na Twitteri - v mene politickej skupiny európskych socialistov a demokratov, ku ktorej sa hlási aj Smer-SD,- zablahoželal Šefčovičovi k rozhodnutiu uchádzať sa o post prezidenta SR. "Je to vynikajúci kandidát a nemám žiadne pochybnosti, že bude robiť skvelú prácu. Len málo ľudí, ak vôbec niekto na Slovensku, má toľko skúseností a je tak oddaný európskej veci ako on," domnieva sa Bullmann. 

Šefčovič je podľa jeho názoru veľmi profesionálny politik plný energie, ktorý odviedol výbornú prácu vo všetkých funkciách, ktoré doteraz zastával v Bruseli - od vedúceho Stáleho zastúpenia SR pri EÚ až po podpredsedu Európskej komisie. "Ako komisár bol vždy odhodlaný preklenúť akékoľvek veľké rozdiely medzi staršími a novšími členskými štátmi. Vítame jeho angažovanosť pri podpore a presadzovaní Energetickej únie, ktorá je aj naďalej dôležitá pre európsku integráciu," uviedol vo svojom stanovisku šéf frakcie S&D. 

Viac o téme: PrezidentNemeckoMaroš ŠefčovičUdo Bullmann
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu