Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Exšéf Daňového úradu v Košiciach okrádal štát: Majú mu zobrať celý majetok a dom

Dom na Jasovskej ulici v časti Pereš. Zobraziť galériu (5)
Dom na Jasovskej ulici v časti Pereš. (Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE - Ivo Prokopič bol počas prvej vlády Roberta Fica šéfom Daňového úradu Košice IV. V súčasnosti je vo väzení a podľa rok a pol starého rozsudku má prísť o celý svoj majetok.

Prokopič je stíhaný od roku 2009 vo viacerých daňových trestných veciach. V jednej z nich priznal vinu a tak splnil podmienku pre dohodu o vine a treste s prokuratúrou. Prokopiča tak odsúdili na 5 a pol roka väzenia. Súd mu okrem iného uložil aj trest prepadnutia majetku. Informuje o tom portál kosicednes.sk.

Dom na Jasovskej ulici
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Miro Vacula)

V júni 2017 vyhlásil Okresný súd Košice I konkurz na Prokopičov majetok. Konkurz má na starosti košická správkyňa Oľga Kmeťová. Podľa portálu z jej podaní v obchodnom vestníku vyplýva, že do konkurznej podstaty do dnešného dňa zapísala len nehnuteľnosti v košickej mestskej časti Pereš. Celková súpisová hodnota je 180-tisíc eur.

Dom na Jasovskej ulici
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Miro Vacula)

Ide o polovicu domu, ktorý je na Jasovskej ulici. Nehnuteľnosť bola pôvodne v bezpodielovom spoluvlastníctve Prokopiča a jeho manželky. Andrea Prokopičová, teraz už bývalá manželka Iva Prokopiča, je vo veľkej daňovej kauze obvinená spolu s ním. Biele kone mali peniaze, ktoré im ako nadmerné odpočty DPH vyplatili daňové úrady, odovzdávať aj jej.

Dom na Jasovskej ulici
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Miro Vacula)

Dom im prokuratúra zaistila ešte v marci 2009, voči čomu podali manželia sťažnosť. Špecializovaný trestný súd ju však zamietol. Manželia sa rozviedli a ich bezpodielové spoluvlastníctvo tak v roku 2015 zaniklo. Súd nechal každému jednu polovicu. Ak bude však obžalovaná aj ona, na súde jej okrem väzenia hrozí aj trest prepadnutia majetku.

Viac o téme: MajetokPodvodyIvo Prokopič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu