Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

MIMORIADNA SPRÁVA Univerzita Mateja Bela zverejnila rigoróznu prácu Andreja Danka

Predseda NR SR Andrej Danko Zobraziť galériu (4)
Predseda NR SR Andrej Danko

BRATISLAVA - Okamih, na ktorý sa čakalo niekoľko posledných týždňov, je konečne tu. Od dnešného dňa je v knižnici Univerzity Mateja Bela k dispozícii rigorózna práca predsedu parlamentu Andreja Danka.

Ako informovala vedúca marketingovej komunikácie UMB Dana Straková, univerzite dnes doručili súhlas predsedu SNS a parlamentu o tom, aby bola práca sprístupnená verejnosti od 14:00. Na zverejnenie práce čakali viacerí novinári.

V práci si však mohli po zaplatení poplatku 1 euro iba zalistovať, robenie fotografií či skenovanie boli zakázané. Výnimkou bola iba väzba, čestné prehlásenie autora a úvodná strana práce, ktoré boli k dispozícii na odfotenie.

Práca s názvom „Verejná správa a jej charakteristické črty" má 5 kapitol a 72 strán.

Rigorózna práca Andreja Danka
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Denník N / Daniel Vražda)

Zvrat v tomto týždni

Opozícia chcela pôvodne kvôli práci v utorok na mimoriadnej schôdzi parlamentu odvolať Danka z funkcie predsedu NR SR. Poslanci však neschválili program schôdze. Následne na tlačovej besede Danko uviedol, že svoju rigoróznu prácu dá k dispozícii knižnici Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici tak, ako ju mala 20 rokov.

FOTO Danko spomínal na študentské časy, ako Jágr: Vpredu biznis, vzadu zábava

V životopise si Danko uvádza iba štúdium na Univerzite Komenského, kde ukončil magisterské štúdium. Neskôr vyšlo najavo, že titul JUDr. získal na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici. Svoju záverečnú prácu odmietol zverejniť.

Andrejovi Dankovi umožnil utajiť rigoróznu prácu pred verejnosťou dekan Právnickej fakulty UMB Michal Turošík, ktorý s ním 21. septembra uzavrel licenčnú zmluvu. Urobil to hneď v ten deň, ako od Danka dostal písomnú žiadosť o jej utajenie. Rektor UMB Vladimír Hliadlovský tvrdí, že sa o týchto dvoch dokumentoch dozvedel až 26. septembra.

Viac o téme: Andrej DankoRigorózna práca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu