Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Danko čelil otázkam o svojej rigoróznej práci: VIDEO Stojím si za ňou

(Zdroj: SITA/Diana Černáková)

SENEC - Predseda parlamentu Andrej Danko sa dnes kvôli voľbám vrátil zo zahraničia, aby stihol odovzdal svoj hlas. Pri otázkach novinárov sa však nevyhol ani tým, ktoré sa týkali jeho rigoróznej práce. Napriek novým informáciám si za svojou prácou stojí.

Otázky o jeho práci ho neprekvapili, no odpovedať sa mu nechcelo. Uviedol, že sa na túto adresu vyjadroval niekoľkokrát a ako to sleduje, ešte sa vyjadrovať bude. „Moja práca bola osemnásť rokov v knižnici, ktokoľvek s ňou chcel pracovať, s ňou aj pracovať mohol,“ povedal. 


Zásadné odhalenie v kauze Dankovej rigorózky: Chýba tam časť, ktorá je povinná!


Za svojou prácou si stojím

„Ja som tento mesiac využil len na to, aby som si bol istý kompletnosťou všetkých materiálov a dokumentov. Nikdy nekomentujem žiadnych iných ľudí. Do budúcna tak robiť nebudem,“ uviedol Danko na adresu nových informácií. „Za svojou prácou si stojím,“ odpovedal na otázku, či jeho práca nie je plagiát. 

Andrej Danko rigorózka

Danko v utorok (6. 11.) informoval o sprístupnení práce a priznal, že do roku 2018 sa o ňu nezaujímal. Až súvislosti s pozornosťou médií požiadal svojho právnika, aby prácu našiel. Odovzdať mal dva kusy, pričom jeden mal podľa jeho slov zmiznúť a druhý mal byť z neznámych príčin registrovaný pod menom Juraj Danko. Predseda NR SR vysvetlil, že UMB požiadal, aby dali prácu do osobitného režimu práve pre medializované informácie, aby s ňou nebolo možné manipulovať a aby sa nestratila.

V súvislosti s chýbajúcou Dankovou rigoróznou prácou a podozrením z neoprávneného získania titulu chceli opoziční poslanci zvolať v utorok mimoriadnu schôdzu NR SR a odvolať Danka z funkcie. Program schôdze však nepodporila koalícia. Danko napokon svoju prácu sprístupnil.

Viac o téme: SNSAndrej DankoRigorózna práca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu