Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Michal David chystá turné na Slovensku: Berú nás tu ako cudzincov!

Michal David chystá Mejdan na roku na Slovensku. Zobraziť galériu (6)
Michal David chystá Mejdan na roku na Slovensku. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Interpréta skladieb ako Diskopríběh či Nesnáším loučení milujú tak Česi ako Slováci. Aj preto sa Michal David (58) rozhodol robiť predvianočné turné u nás a vo svojej domovine vždy obrok. Tentokrát majú dôvod na radosť Slováci o ktorých spevák síce tvrdí, že sú spontánnejší, no vraj ho berú ako cudzinca.

Už je pre neho dobrým zvykom, že každý druhý rok vystupuje pred Vianocami na Slovensku. Aj tentoraz si jeho skladby budú môcť fanúšikovia vychutnať až v troch slovenských mestách v rámci turné Mejdan roku. Okrem Michala Davida sa môžu ľudia tešiť aj na Sagvana Tofiho.

Michal David

Hoci sme kedysi boli jeden národ, dnes už hovoríme o tých druhých ako o zahraničí. Rovnako to vníma aj spevák, s ktorým sme sa rozprávali a opýtali sa aj na to, či vníma rozdiel medzi slovenských a českým publikom.

„Ono vždy to tak berieme, že sme ako keby v zahraničí a nás tak tiež už berú, že sme akoby z cudziny,“ smeje sa Michal. Zároveň však dodáva: „Povedal by som, že tí fanúšikovia na Slovensku sú takí spontánnejší. Ale myslím si, že je to tiež otázka toho, či človek príde niekam, kde dlho nebol, tak je to nadšenie väčšie.“

Michal David chodí koncertovať na Slovensko každé dva roky.
Zobraziť galériu (6)
Michal David chodí koncertovať na Slovensko každé dva roky.  (Zdroj: Mejdan roku)

Koncerty Michala Davida v sprievode novej kapely a herca Sagvana Tofiho si môžete vychutnať už čoskoro. V Košiciach 11.12., v Žiline 12.12. a v Bratislavskom NTC 13.12. Lístky zakúpite na stránke predpredaj.sk.

Viac o téme: Michal DavidMejdan roku
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu