Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tragédia pri Krompachoch: Dievčatá (†14,†16) sa ruka v ruke prechádzali po koľajniciach

(Zdroj: KR PZ v Žiline)

KROMPACHY - Dnes tesne pred siedmou hodinou ráno sa na koľajnice medzi Richnavou a Krompachmi postavili dve dievčatá. Mali len 14 a 16 rokov. Rušňovodič už zrážke nedokázal zabrániť a ich životy vyhasli na mieste. Zranenia boli natoľko vážne, že lekár musel skonštatovať smrť. Všetko však nasvedčuje tomu, že išlo o nehodu, a nie samovraždu.

Čo ich k tomu viedlo? Ako informovala hovorkyňa skupiny Falck Katarína Načiniaková, podľa rušňovodiča sa dve ženy postavili pred rozbehnutý vlak a zrážke už jednoducho nedokázal zabrániť. 

"Obe osoby pri utrpeli devastačné poranenia nezlučiteľné so životom, lekár musel skonštatovať smrť," dodala Načiniaková.

Polícia neskôr upresnila, že išlo o maloleté vo veku 14 a 16 rokov. Držali sa za ruky a kráčali po koľajniciach. "V danom úseku bola ráno hustá hmla. Osobný vlak sa navyše míňal s oprotiidúcim nákladným vlakom. Rušňovodič osobného vlaku uvidel dievčatá päť metrov pred sebou," informovala polícia na sociálnej sieti.

Tínedžerky, ktorých totožnosť zatiaľ nie je známa, keďže nemali pri sebe doklady, boli otočené chrbtom. Prvé indície podľa polície napovedajú, že išlo o tragickú nehodu a nie samovraždu.

Polícia v príspevku apelovala na chodcov, aby na prechod cez železničné priecestia používali riadne vyznačené priechody a neskracovali si čas jeho prejdením kdekoľvek. "Kráčanie po koľajniciach je absolútne zakázané,"vyzdvihli v príspevku.

Tragédia obmedzila aj dopravu v úseku trate Krompachy - Margecany. Železnice Slovenskej republiky o tom informovali na sociálnej sieti. 

Viac o téme: VlakSmrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu