Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na trati zomreli minulý týždeň tri osoby: Pri dvoch malo ísť o samovraždu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Počas uplynulého týždňa zaznamenali Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) dve zrážky vlaku s civilnými osobami. Zahynuli pri nich tri osoby, v jednom prípade malo ísť o samovraždu. Informovala o tom hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

"Pri prvej zrážke, ku ktorej došlo v úseku Krompachy – Margecany, zrazil a usmrtil osobný vlak dve osoby ženského pohlavia. Pravdepodobnou príčinou nehody bola samovražda," ozrejmila Pavliková. Druhý prípad sa stal v úseku Martin - Príborovce-Rakovo. Muž po zrážke podľahol zraneniam v nemocnici.

Vplyvom týchto udalostí meškalo podľa hovorkyne ŽSR 27 vlakov osobnej dopravy. Zároveň avizovala, že počas minulého týždňa nedošlo k žiadnej nehode vlaku s autom na železničných priecestiach. Zrážke s kamiónom sa mal vyhnúť rušňovodič na priecestí v úseku Liptovská Teplá - Ružomberok. "Pred kamiónom sa mu podarilo zastaviť vo vzdialenosti zhruba 80 metrov," doplnila Pavliková.

V stredu (24. 10.) a vo štvrtok (25. 10.) spôsobil podľa Pavlikovej silný vietor, spadnuté stromy a lístie meškanie a ďalšie obmedzenia dopravy na území stredného a západného Slovenska.

Viac o téme: ŽelezniceSamovraždaBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu