Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Balerínkový príbeh dojal Slovákov: FOTO Do cieľa dobehla prvá a bez tenisiek!

Annamária dobehla v balerínkach ako prvá Zobraziť galériu (3)
Annamária dobehla v balerínkach ako prvá (Zdroj: Facebook/Centrum voľného času CVrČek)

BRATISLAVA - Príbeh žiacky základnej školy Annamárie uchvátil celé Slovensko. Zúčastnila sa totiž Behu pre zdravie. Do cieľa dobehla ako prvá, aj keď na to nemala vhodnú obuv, zvládla to. Stačili jej na to obyčajné balerínky.

Tento týždeň sa dostal do pozornosti Slovákov „balerínkový príbeh“ žiačky základnej školy. Stovky lajkov a zdieľaní získala Annamária, ktorá sa ešte v júni zúčastnila Behu pre zdravie a vyhrala. Nebolo by na tom nič zvláštne, keby do cieľa nedobehla v balerínkach. „Ľudia chcú malej bežkyni pomôcť, aby naďalej rozvíjala svoj talent Ďakujeme, Slovensko, za empatiu a ochotu pomôcť!,“ napísalo na svojom Facebooku Centrum voľného času Cvrček v Moldave nad Bodvou. 

Do cieľa len v balerínkach

Podpora športu zo strany štátu momentálne nie je na Slovensku ideálna. V minulosti sa objavilo množstvo problémov pri financovaní lyžovania, hokeja či futbalu. Ak hrozí našim elitným športovcom, že od štátu neuvidia dostatok peňazí, čo si potom musia pomyslieť talentované deti z každého kúta Slovenska. V posledných dňoch preto obletela sociálne siete fotografie Annamárie, ktorá vďaka svojmu talentu dobehla do cieľa ko prvá.

Annamária dobehla v balerínkach
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Centrum voľného času CVrČek)

Dostane svoje prvé tenisky

„Takto dobehla Annamária do cieľa! Bolo to čosi neskutočné. Predbehla niektoré dievčatá aj o jedno kolo a bežala si pre víťazstvo! V balerínkach,“ napísalo CVČ na svojom Facebooku. Annamária sa teraz konečne dočká svojich prvých tenisiek. „V pondelok, 3. septembra 2018, dostane krásne a kvalitné ružové bežecké topánky od Patrika Tótha, ktorý jej aj touto cestou želá veľa víťazných kilometrov,“ informovalo centrum. 

Annamária dobehla v balerínkach
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Centrum voľného času CVrČek)

Fotograifa sa koncom augusta tešila zo stoviek lajkov a zdieľaní, vďaka čomu sa tzv. balerínkový príbeh mladej talentovanej žiačky dostal do povedomia Slovákom. „Fotografia obletela celé Slovensko, oslovila stovky ľudí. Vyvolala búrlivú diskusiu! Ak sa nám podarilo naštartovať a vytvoriť vhodné športové podmienky tomuto talentovanému dievčatku, budeme úprimne radi, že sme boli iniciátormi tohto "Balerínkového príbehu",“ napísalo v jednom zo svojich prípevkoch centrum.

Dievčatko podalo bravúrny výkon a centrum i obec ju vychválilo do nebies. Centru sa podarilo zohnať sponzora, ktorý jej zabezpečí vhodnú obuv. Je ním už vyššie spomínaný Patrik Tóth. Po pár mesiacoch tak dievčatko dostane sovje prvé tenisky. „Bežecké topánky dostane bežkyňa počas slávnostného otvorenia školského roka z rúk pani riaditeľky CVrČka. Centrum voľného času CVrČek jej vytvorí od septembra možnosť trénovať pod dohľadom skvelého trénera a zlepšovať sa vo výkonoch,“ dodal centrum.

Viac o téme: BalerínkyMoldava nad BodvouAnnamáriaBeh pre zdravie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu