Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Návšteva, ktorá rozdelila Rakúšanov: FOTO Putin na svadbe ministerky, priniesol aj kozákov

Karin Kneisslová Zobraziť galériu (6)
Karin Kneisslová (Zdroj: SITA/AP Photo/Ronald Zak)

VIEDEŇ - Ruský prezident Vladimir Putin dnes popoludní na skok navštívil Rakúsko, aby sa zastavil na svadbe tamojšej ministerky zahraničia Karin Kneisslovej. Po jeho pristátí v Grazi bol uzavretý príchod na letisko i diaľnica A9, informovala agentúra APA. V alpskej republike sa šéf Kremľa krátko zdržal na ceste do Nemecka, kde ho večer čaká rokovanie s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou.

Na letisku v Grazi dnes podľa APA pristáli dve ruské vládne lietadlá. Krátko po pristátí druhého z nich z letiska vycestovala dlhá kolóna limuzín a dodávok sprevádzaná vozidlami s modrými majákmi a policajným vrtuľníkom.

Uzavretý bol príjazd k letisku a v oboch smeroch aj Pyhrnská diaľnica A9 medzi obcou Kalsdorf a výjazdom na Vogau, uviedla APA.

Karin Kneisslová tancuje v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/Roland Schlager/Pool Photo via AP)

Podľa serveru Standard.de Putin odovzdal neveste, ktorá ho čakala pred vchodom do hostinca Tscheppe v obci Gamlitz na juhu Štajerska, kyticu. Podľa APA 65-ročný politik s nevestou na terase podniku dokonca tancoval.

Krátko po prezidentovi prišiel aj zbor donských kozákov, ktorých ruský prezident priviezol so sebou. Medzitým už Putin zastávku v Gamlitz ukončil a nechal sa odviezť späť na letisko. Pred 16:30 SELČ APA hlásila, že už z Rakúska odcestoval.

Návšteva, ktorá rozdelila Rakúšanov:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Ronald Zak)

Návšteva, ktorá rozdelila Rakúšanov:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Ronald Zak)

Kneisslová sa dnes vydala za 54-ročného experta na energetiku Wolfganga Meilingera. Svadba sa konala v hostinci uprostred viníc. Medzi zhruba stovkou hostí bol aj rakúsky kancelár Sebastian Kurz a šéf koaličnej nacionalistickej Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) Heinz-Christian Strache.

Návšteva nesedí poslancovi opozičnej Sociálnodemokratickej strany Rakúska (SPÖ) Jörgovi Leichtfriedovi, podľa ktorého Putinove pozvanie na túto udalosť spochybňuje rolu Rakúska ako nestranného sprostredkvateľa v konflikte na Ukrajine, kde proti sebe stojí centrálna ukrajinská vláda a proruskí separatisti podporovaní Moskvou

Viac o téme: SvadbaNávšteva RakúskoVladimir PutinKarin Kneisslová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu