Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Kaliňák má k migrantom rázny postoj: Musíme byť pripravení, ak sa opäť spustí migračná vlna

Robert Kaliňák
Robert Kaliňák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ak zlyhá dohoda EÚ-Turecko, treba okamžite reagovať, myslí si minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD). Bude totiž podľa neho potrebné odraziť migračnú vlnu, "ktorá by sa mohla spustiť".

S Kaliňákom sa na tom zhodol rakúsky minister obrany Hans Peter Doskozil, ktorý bol dnes v Bratislave. Debatovali o reakcii štátov na migračnú vlnu cez balkánsku cestu. "Nemôžeme si dovoliť nechať zájsť situáciu až do takých krajností, s akými sme boli konfrontovaní vlani. Musíme sa na takúto možnosť pripraviť," povedal Kaliňák. Tejto téme sa do konca roka budú venovať aj ministri vnútra a obrany Salzburského fóra, to združuje Rakúsko, Slovensko, Česko, Maďarsko, Poľsko a krajiny západného Balkánu.

Kaliňák sa dnes v Bruseli stretne aj s rumunským ministrom vnútra Ioanom Dragošom Tudorachem a jeho nemeckým kolegom Thomasom de Maizierom. Zároveň bude neformálne diskutovať s ministrami vnútra EÚ na spoločnej večeri.

V piatok (18.11.) pokračuje v Bruseli Rada ministrov pre spravodlivosť a vnútorné záležitosti. Rokovať budú o zavedení systému ETIAS (nariadenie Európskeho parlamentu a rady o zriadení európskeho systému pre cestovné informácie a povolenia). Okrem toho sa ministri budú venovať boju proti terorizmu.

Viac o téme: UtečenciMigrantiRobert Kaliňák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu