Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Slovensko zosmiešnili v priamom prenose: Ostré slová kvôli utečencom, ľudia vybuchli smiechom!

John Oliver si uťahuje zo Slovenska Zobraziť galériu (2)
John Oliver si uťahuje zo Slovenska (Zdroj: YouTube)

NEW YORK - Slovensko sa opäť ocitlo pod paľbou kritiky kvôli svojmu negatívnemu postoju k prijatiu utečencov. Tentokrát ale nie zo strany politikov ani iných oficiálnych štátnych predstaviteľov. Na paškál si nás zobral moderátor americkej televíznej šou. A servítku si pred ústa rozhodne nekládol.

Slovensko mnohé, najmä štáty, ktoré sú členmi Európskej únie, kritizujú za to, že odmieta povinné kvóty, ktoré majú prerozdeliť migrantov húfne prichádzajúcich na náš kontinent. Premiér Robert Fico tvrdí, že kvóty sú iracionálne, nič neriešia a sú v rozpore s dobrovoľným princípom.

REPORTÁŽ Celosvetovo známej televízie urobila zo Slovenska nehostinnú krajinu: Utečenci tam nechcú!

Najnovšie si postoja slovenskej vlády všimli aj v USA, konkrétne v programe Last Week Tonight With John Oliver na HBO, ktorý patrí k najsledovanejším talkšou v USA. Britský moderátor okrem iného zažartoval na účet maďarskej kameramanky, ktorá sa pred pár týždňami stala neslávne známou po tom, ako na maďarsko-srbskej hranici skopala sýrskeho utečenca. A potom už prišla rada na Slovensko.

"Slováci hovoria, že poskytnú azyl kresťanom, ale nie moslimom, pretože nemajú mešity," začína britský moderátor svoj preslov. "Óóó prepáč Slovensko, ty nechceš prijať žiadnych moslimov, pretože nemáš mešity? Vieš o tom, že ich môžeš postaviť, že? Mešity sa nevyskytujú voľne v prírode, nevznikli v dôsledku erózie. Moslimovia môžu žiť kdekoľvek, kde žijú iní ľudia. Moslimovia nie sú delfíny, ktoré sa snažia usadiť napríklad niekde v Arizone," pokračoval Oliver, ktorý za svoje slová zožal v publiku obrovský potlesk.

Slovensko zosmiešnili v priamom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Tak, Slovensko si konečne všimli aj za veľkou mlákou. Takto sme o sebe ale asi vedieť dať nechceli.

Komentár o Slovensku začína približne v 9 min 30 s

Nie je to prvýkrát, čo sa v americkej televízii nelichotivo vyjadrovali na adresu Slovenska. V roku 2013 moderátor John Stewart našu krajinu spomenul v súvislosti s výsledkami testovania 15-ročných žiakov PISA v matematickej, čitateľskej a prírodovednej gramotnosti. Stewart sa pozastavoval nad tým, že USA v rebríčku skončili až za Slovenskom. "Táto krajina je teraz štandard, ku ktorému sa prirovnávame. Títo pos*atí ľudia jedia vlastné zvratky. Som si istý, že ich prezident je krava a že ich najväčším vývozným artiklom sú prdy," posmešne okomentoval Slovenskú republiku.

Viac o téme: UtečenciMigrantiSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu