Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zvrátený záver kauzy novinárky, ktorá kopala do utečencov: Namiesto pokory chce utiecť!

Petra Lászlóová chce opustiť Maďarsko. Zobraziť galériu (3)
Petra Lászlóová chce opustiť Maďarsko. (Zdroj: FB)

BUDAPEŠŤ/MOSKVA - Prepustená maďarská kameramanka Petra Lászlóová, ktorá na srbsko-maďarskej hranici podrazila nohy utečencovi s dieťaťom v náručí a kopala do utečencov, uvažuje o emigrovaní do Ruska. V rozhovore s denníkom Izvestija vyhlásila, že tak prípadne urobí, akonáhle jej prípad súd v Maďarsku uzavrie.

Utečenecká celebrita čelí škandalóznemu odhaleniu: Temná minulosť trénera, ktorého skopla novinárka

"Uvažujeme nad Ruskom a premýšľame o tom, že sa naučíme rusky. Pre nás je teraz dôležité Maďarsko opustiť. Rozhodnem sa po procese," dodala. Za incident na hraniciach, ktorý vtedy vyvolal na internete rozsiahle pobúrenie a kvôli ktorému bola obvinená z výtržníctva, hrozia kameramanke až tri roky za mrežami. Jej advokát ale predpokladá, že zrejme vyviazne s 18-mesačnou podmienkou.

Lászlóová v rozhovore s ruským denníkom zopakovala svoje niekdajšie tvrdenie, že nechcela utekajúcich utečencov napádať a že konala v sebaobrane, pretože ju blížiaci sa dav vydesil.

"Utečenci utekali mojím smerom, bolo to desivé," povedala. "Začali ma tlačiť. To bol dôvod, prečo som jedného utečenca kopla. Aby do mňa netlačili. Bola to obranná reakcia," dodala s tým, že si nevšimla, že jeden z utečencov niesol dieťa. "Je mi ľúto, že sa to tak odohralo. Bola chyba, že som tam zostala a ďalej filmovala, miesto aby som utiekla," uviedla.

Lászlóová hodlá zažalovať utečenca Usámu Abdala Muhsína, ktorému podrazila nohy, keď utekal so svojím sedemročným synom. Ako dôvod žaloby uviedla to, že Muhsín zmenil svoje svedectvo, v ktorom spočiatku dával vinu polícii.

Usáma Abdal Muhsín
Zobraziť galériu (3)
Usáma Abdal Muhsín  (Zdroj: SITA)

Muhsín, ktorý v Sýrii pôsobil ako tréner, dostal po incidente zamestnanie vo futbalovej škole v Španielsku. Neskôr sa objavili správy, podľa ktorých v Sýrii bojoval za radikálov. Tieto obvinenia odmietol.

Lászlóová tiež vraj zvažuje, že v Maďarsku zažaluje sociálnu sieť Facebook kvôli tomu, že údajne vymazala skupiny, ktoré ju podporovali. Dodala, že nedotknuté naopak zostali tie facebookové skupiny, ktoré volali po jej smrti.

Lászlóová v čase incidentu pracovala pre maďarskú nacionalistickú televíziu N1TV napojenú na extrémistickú stranu Jobbik.

Muhsín patril údajne k sýrskym radikálom.
Zobraziť galériu (3)
Muhsín patril údajne k sýrskym radikálom.  (Zdroj: PYD)

Viac o téme: Petra Lászlóová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu