Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Desivé VIDEO brutálneho útoku gangu na mladý pár: Polícia tvrdí, že útok nebol rasistický!

Šesť mladíkov brutálne napadlo po polnoci mladú dvojicu v centre mesta Zobraziť galériu (3)
Šesť mladíkov brutálne napadlo po polnoci mladú dvojicu v centre mesta (Zdroj: ky3.com)

SPRINGFIELD - Beštiálny útok šiestich mužov na mladú dvojicu v Springfielde zachytený na 30-sekundovom videu rozpútal názorovú vojnu. Podľa polície nemal útok rasový charakter a súvisel so sexuálnym obťažovaním.

Meredith Cole (19) and Alex Vessey (23) boli 22. augusta prevezení do nemocnice po tom, ako ich šestica afroamerických mladíkov brutálne napadla, keď opustili nočný klub. Na videu, ktoré sa veľmi rýchlo rozšírilo na internete, sú zachytené kopance a údery mierené na bezbranný pár, ktorý sa ocitol na zemi. K incidentu došlo po polnoci v centre mesta. 

Útok sa mal odohrať po tom, čo údajne jeden z mužov ženu sexuálne napadol. Alex Vessey práve v tú noc vonku pracoval ako DJ a mal Meredith pomôcť odraziť sexuálny útok mladíkov.

Šesť mladíkov brutálne napadlo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

„Bolo to veľmi brutálne,“ povedala atakovaná žena pre KYTV. Meredith Cole mala zlomený členok, poranenia hlavy a pomliaždeniny. Je matkou malého dieťaťa a zlomený členok jej výrazne komplikuje starostlivosť o 16-mesačné dieťa. „Bolo to veľmi divné, nepríjemné a naozaj zastrašujúce,“ povedala Cole na policajnej stanici o sexuálnom napadnutí. „Bolo to hlavne desivé.“

Video zachytáva, ako sa skupina mladíkov valí na bezbranný pár a uštedrí im niekoľko surových kopancov a úderov. „A potom všetci vybehli na Alexa, a ja viem, že som dostala ranu ... ja si ani nepamätám, ako sa to všetko odohralo, trafila som niekoho s mojou topánku a bolo to celé šialené,“ pokračovala Cole.

Gang útok prerušil a dal sa na útek, keď sa k nemu blížili dvaja policajní strážnici a začali mladíkov naháňať. Nikto z podozrivých však nebol vzatý do väzby a polícia po útočníkoch naďalej pátra. Ako povedala hovorkyňa springfieldskej polície Lisa Cox, „zatiaľ nie je žiadny dôvod domnievať sa, že išlo o rasovo motivovaný útok.“

Po tom, ako sa video virálne rozšírilo na Facebooku, ho mnohí označili za rasový útok. Podľa slov Meredith Cole však útok nebol rasovo motivovaný a išlo o sexuálne napadnutie. O útoku informoval springfieldský News Leader a Daily News.

 

Zbitý pár

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu