Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Ples v opere odštartoval: Zátarasy, demonštranti a kopa policajtov!

Ples sa koná v historickej budove opery. Sú okolo nej postavené zátarasy a plné ruky práce mali aj policajti. Zobraziť galériu (26)
Ples sa koná v historickej budove opery. Sú okolo nej postavené zátarasy a plné ruky práce mali aj policajti.

BRATISLAVA - Už to vypuklo! V historickej budove opery Slovenského národného divadla sa už zhromaždili hostia XIV. Plesu v opere. Prichystali sa ale tiež demonštranti, ktorí sa so samotným podujatím nestotožňujú a opovrhujú ním. Po minuloročných skúsenostiach bol červený koberec obohnaný zátarasami. Na bezpečnosť dohliadali ochrankári aj polícia.

Skôr, než sa na Ples v opere začali schádzať prví hostia, boli v okolí opäť v pohotovosti demonštranti. Situácia bola našťastie pomerne pokojná. Bezpečnosť zaisťovali zátarasy, aj množstvo policajtov a pracovníkov bezpečnostných služieb. Muži zákona sa snažili protestujúce zhromaždenie rozptýliť. 

Prvým prichádzajúcim dobrý pocit z návštevy pompéznej akcie kazili vykrikujúci ľudia. Najčastejšie bolo počuť slovo: „Hanba!” 

Medzi prvými dorazili na Hviezdoslavovo námestie stálice tohto plesu - speváčka Sisa Sklovská a jej manžel Juraj Lelkes. Nechýbal ani profesor Pavol Traubner s manželkou. Herec Jozef Vajda priviedol svoju dlhoročnú priateľku Júliu, šéfka módnej televízie Gabriela Drobová prišla so svojím partnerom Karolom Rumanom. 

Moderátorka Zlatica Puškárová s príchodom na ples tiež neotáľala. Čakali ju totiž aj pracovné povinnosti. Pre televíziu Markíza pripravovala aj živé vstupy priamo z prestížnej udalosti. Boháča Borisa Kollára už tradične sprevádzala Andrea Heringhová, matka jeho dvoch detí. 

Po prechádzke po červenom koberci čakala vnútri na návštevníkov plesu bohatá kvetinová výzdoba, pozostávajúca najmä z ruží, orchideí a karafiátov v bielej, krémovej, žltej a zelenkavej farbe. Štedrý má byť aj kultúrny program. Po prvýkrát v histórii tohto spoločenského podujatia sa zmenil úvodný ceremoniál. Pod režisérskym vedením Jána Ďurovčíka a v podaní úspešnej sopranistky Ľubice Vargicovej a tenoristu Miroslava Dvorského sa predstavil výber toho najlepšieho zo svetoznámej opery La Traviata.

Moderovanie mala tento rok na starosti jojkárka Lucia Barmošová. Úderom na gong zábavu otvorila americká speváčka Suzanne Vega, ktorá sa samozrejme chopila aj mikrofónu. Do Bratislavy docestovala vo štvrtok. Okrem nej vystúpili aj Marie Rottrová, Nela Pocisková, Marián Čekovský či britská soul&funková formácia Delegation.

Na všetkých čakali špeciality medzinárodnej kuchyne, ktoré ale boli v prípade záujmu o víno zalievané výlučne slovenskými značkami. K dispozícii bol dokonca aj enológ, čiže odborník na hroznový mok, ktorý poradil so správnym výberom. 

Organizačný výbor pozval na túto udalosť 300 párov hostí, z ktorých každá dvojica prispela minimálnou sumou 500 eur na zlepšenie starostlivosti o predčasne narodené deti. Za uplynulé roky sa vyzbieralo na podobné účely 582 tisíc eur. 

Chystáte sa aj vy na spoločenské podujatie počas plesovej sezóny? Nevyrobte si faux pas. V publikácii Nová veľká kniha etikety nájdete potrebné rady.

Čítajte tiež:
Ples v opere: Šéf Markízy ukázal partnerku, Sklovská kohúta na hlave a Hablovičová v závoji >>

Ples v opere 2014: Malachovská ukázala stehienko, Heringhová v čiernom a extravagantná Sklovská >>

Takto sa rodí najhonosnejšia akcia roka: FOTO zo zákulisia Plesu v opere >>

Najväčšie plesové trapasy: Zdenin gýč, prsia, žuvačka na koberci a ďalšie >>

Sledujte TOPKY TV: Polícia dohliadala na pokojný priebeh podujatia.

Zásah polície na Plese v opere.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu