Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

FOTO z Plesu v opere: Pozrite sa, ako honosne sa zabávala smotánka!

Ples v opere si tradične užili aj Boris Kollár s partnerkou Andreou Heringhovou, či manželia Sisa a Juraj Lelkesovci. Zobraziť galériu (39)
Ples v opere si tradične užili aj Boris Kollár s partnerkou Andreou Heringhovou, či manželia Sisa a Juraj Lelkesovci.

BRATISLAVA - Vytancovali sa! V sobotu večer sa viac ako 600 hostí zúčastnilo prestížneho Plesu v opere. Ani na XIV. ročníku nechýbali tváre z oblasti vedy, kultúry, politiky a umenia. Zábavu si vychutnávali do skorých ranných hodín a niektorí odchádzali až o piatej nadránom.

Galéria: Fotoreportáž: Pozrite si príchody hostí na slávnostný XIV. ročník Plesu v opere.

Plesová sezóna na Slovensku sa už tradične otvorila pompéznou udalosťou v historickej budove opery SND. V sobotu sa do týchto priestorov zišlo množstvo hostí, ktorí zároveň prispeli cenou vstupenky 500 € na zlepšenie starostlivosti o predčasne narodené deti. 

Medzi prítomnými okrem osobností kultúrnej, politickej a ekonomickej sféry nechýbali ani tváre známe z televíznych obrazoviek. Speváčka Sisa Lelkes Sklovská žiarila po boku manžela Juraja, nechýbala ani moderátorka Iveta Malachovská s manželom, operným spevákom Martinom Malachovským. Boháč Boris Kollár už tradične prišiel s Andreou Heringhovou. 

Moderátorka Zlatica Puškárová sa tento rok príliš nezabávala, keďže dorazila bez partnera Patrika Švajdu. „Paťo mal, žiaľ, virózu. Ale sme radi, že sme mohli cez pozvánku finančne podporiť charitatívny rozmer Plesu v opere,” povedala nám blondínka. Na podujatí si splnila pracovné povinnosti a krátko na to odišla domov. 

Moderátorkou tohtoročného plesu bola Lucia Barmošová. „Mám veľký pocit zodpovednosti,” povedala nám v rozhovore jojkárka, ktorá zažiarila v róbe od Borisa Hanečku. „Moje šaty majú znázorňovať noc. Vrch je akože mesiac a sukňa symbolizuje nočnú oblohu. Cítim sa v nich výborne,” dodala plavovláska, ktorá chodí na takéto podujatia len pracovne. „S manželom máme radi zábavu, no jediný valčík, ktorý som s ním kedy tancovala, bol na svadbe,” uzavrela s úsmevom moderátorka.

Hostia mali o bohatý program naozaj postarané. Po slávnostnom privítaní organizátormi podujatia Pavlom Lančaričom a riaditeľom SND Mariánom Chudovským oficiálne úderom na gong otvorila plesovú sezónu americká speváčka Suzanne Vega. Otvárací ceremoniál Plesu v opere tento rok nadchol všetkých prítomných, keď v jednom premyslenom vystúpení spojil všetko, čo k historickej budove divadla patrí - operu, balet a orchester. 

Sopranistka Ľubica Vargicová spolu so sólistom Miroslavom Dvorským predstavili najznámejšie tóny talianskej opery La Traviata. Temperamentné predstavenie, ktorému renesančná výzdoba divadelnej sály vytvárala dokonalé kulisy, doplnili tanečníci Slovenského divadla tanca. „Sme v chráme opery a divadla, v chráme baletu, tak sme sa rozhodli, že nebudeme tentoraz robiť také rôzne kúsky, ale pokúsime sa urobiť taký inscenovaný pocit z opery opier - Traviaty,” povedal režisér Plesu v opere Ján Ďurovčík.

Neskôr sa všetci dobre zabávali pri rytmoch českého orchestra Boom!Band, známych hitoch Marie Rottrovej, Nely Pociskovej či pri hudbe Cigánskych diablov. Okrem tanca sa ale napríklad herec Jozef Vajda tešil na Plese v opere i na stretnutie s priateľmi. „Niektorých nestretnete, ako je rok dlhý a vždycky na tomto plese ich stretnem,” uviedol s úsmevom herec, ktorý sa v priestoroch Slovenského národného divadla cíti ako doma a na plese si užíval jeho uvoľnenú atmosféru. „Ľudia hovoria, že to je určite taký strohý, škrobený ples - to nie je pravda,” povedal Vajda. 

Vrcholom večera bolo už tradične vystúpenie zahraničnej hviezdy plesu, ktorou sa tento rok stala americká folková speváčka Suzanne Vega. Tá v historickej budove SND odspievala niekoľko pomalších hitov, ktoré osviežila známejšími skladbami Luka či Tom's Dinner. Hoci sa nositeľka ceny Grammy na slávnostnom otvorení objavila v elegantných tmavých šatách z dielne Jil Sander, svoje vystúpenie odohrala už v pohodlnejšou outfite zloženom zo ženskej verzie smokingu doplneného originálnym cylindrom. 

Zaujímavý program a výborná zábava dokázali mnohých hostí zdržať na plese až do skorých ranných hodín. Posledné známe tváre sa vytrácali až tesne pred piatou hodinou. 

Chystáte sa aj vy na spoločenské podujatie počas plesovej sezóny? Nevyrobte si faux pas. V publikácii Nová veľká kniha etikety nájdete potrebné rady.

Čítajte tiež:

Ples v opere: Šéf Markízy ukázal partnerku, Sklovská kohúta na hlave a Hablovičová v závoji >>
Ples v opere 2014: Malachovská ukázala stehienko, Heringhová v čiernom a extravagantná Sklovská >>
Ples v opere naživo: Zátarasy, demonštranti a kopa policajtov >>
Takto sa rodí najhonosnejšia akcia roka: FOTO zo zákulisia Plesu v opere >>
Najväčšie plesové trapasy: Zdenin gýč, prsia, žuvačka na koberci a ďalšie >>

VIDEO: Príchody hostí na slávnostné podujatie.

Príchody hostí na Ples v opere.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu