Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Spoveď Dzurindu o chľastačke u Schustera: Všetko priznal, manželka besnila!

Mikuláš Dzurinda na odchode z nemocnice. Zobraziť galériu (8)
Mikuláš Dzurinda na odchode z nemocnice. (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE - Bývalý premiér a poslanec SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda skončil v noci z pondelka na utorok v košickej nemocnici. Stalo sa tak po tom, čo mal pred hotelom Hilton, kde bol ubytovaný, nešťastne spadnúť na zem a rozbiť si hlavu. Podľa taxikárov, ktorí nešťastný pád videli na vlastné oči, bol Dzurinda poriadne pod parou a ledva stál na nohách. Dnes dopoludnia ho z nemocnice prepustili a pred novinármi sa ku všetkému priznal.

Dzurindu s poranenou hlavou ošetrili na klinike úrazovej chirurgie Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura, kde si ho cez noc nechali na pozorovanie. Informoval o tom denník Korzár, ktorému sa podarilo získať aj výpovede taxikárov parkujúcich v tom čase pred hotelom Hilton na Hlavnej ulici v Košiciach. Dzurinda podľa nich v pondelok pred ôsmou vyšiel pred hotel a dal sa do reči s náhodnými okoloidúcimi. Tvrdia, že bol tak opitý, že ledva stál na nohách.

Spoveď Dzurindu o chľastačke
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Od jedného z nich si mal vypýtať cigaretu a zapáliť si, no keď sa chcel oprieť chrbtom o smetný kôš, podlomili sa mu nohy a pri páde si udrel hlavu o asfalt. Dzurinda údajne po páde z chodníka nevedel vstať a na pomoc mu museli pribehnúť hoteloví ochrankári. Tí zavolali sanitku, ktorá poslanca odviezla do nemocnice.

Spoveď Dzurindu o chľastačke
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

 

Expremiér prehovoril pred nemocnicou

Dzurinda už opustil budovu nemocnice, pred ktorou poskytol rozhovor novinárom a všetko oľutoval. „Nechcem sa už k tomu večeru veľmi vracať. Veľmi ma to mrzí a priznávam, že som pil. Žiaľ neustriehol som ten moment, kedy bolo treba prestať,“ kajúcne si sypal popol na hlavu Dzurinda. Svoje zlyhanie odôvodňuje aj svojou športovou formou. „Včera ráno som ešte o 8,00 hodine ráno zabehol 15 kilometrov na Železnej studničke. Momentálne som veľmi schudol, som v bežeckej forme a o 2 roky budem mať 60 rokov. Po bežeckom výkone som sadol do auta a išiel do Košíc. Šoféroval som sám.“ Pil a zabával sa na narodeninách exprezidenta Rudolfa Schustera, ktorý oslavoval svoje životné jubileum – 80 rokov. „Pil som koňak, ochutnal som aj drienkovicu. Na oslave bola výborná atmosféra. Žartovali sme a spomínali.“

Večer, keď sa z oslavy vrátil, vyšiel pred hotel Hilton, kde si podľa slov svedkov vypýtal od okoloidúcich cigaretu. I tento fajčiarsky prehrešok, nám aktívny športovec zdôvodnil. „Priznávam, občas si zafajčím, i keby som nemal.“ Našťastie jeho úraz nebol ťažký. Udrel si len hlavu a ako nám prezradil, ešte dnes sa vyberie späť domov na svojom aute. „Ak si budem 100 percentne istý, že som fit, tak sadnem za volant.“

Svoj alkoholový incident nemohol zatajiť pred svojími najbližšími a tak ho čakal i nepríjemný rozhovor s rodinou. „Rozprával som s manželkou a s dcérou. Nebolo to príjemné, nechcem o tom hovoriť.“ Expremiér si je vedomý, že ani v parlamente to nebude mať ľahké a musí sa pripraviť na posmešky od poslaneckých kolegov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu