Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Novinka v bratislavskej MHD: Pokutu budete môcť zaplatiť už aj takto!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikimedia)

BRATISLAVA – Cestujúci, ktorí dostanú v bratislavskej mestskej hromadnej doprave (MHD) pokutu, ju už budú môcť po novom zaplatiť aj platobnou kartou priamo vo vozidle.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) totiž revízorov od piatka 11. októbra vybaví tzv. POS terminálmi. Chce takto urýchliť a zjednodušiť úhradu pokút, informovala TASR hovorkyňa DPB Adriana Volfová. Dosiaľ mohli cestujúci, ktorí sa nevedeli preukázať platným cestovným lístkom, pokutu vo vozidle zaplatiť len v hotovosti. Ak pri sebe nemali dostatok peňazí, išli ju uhradiť do doplatkovej pokladne na Olejkársku ulicu alebo peniaze previedli na účet dopravcu. "Mnohí na vyplatenie pokuty zabudnú, resp. stratia informačný leták o pokute. DPB však po 30-dňovej lehote zasiela neuhradené pokuty advokátskej kancelárii, ktorá následne prípad rieši ako pohľadávku," upozornila hovorkyňa.

Ak cestujúci uhradí pokutu do piatich nasledujúcich pracovných dní, zaplatí 40 eur. Ak ju uhradí od 6. dňa do 30. kalendárneho dňa od udelenia pokuty, pokuta sa mu zvýši na 50 eur. Kontrolu cestovných lístkov v MHD si môžu revízori už aj nahrať. V marci totiž dostali technické zariadenia na vyhotovenie audio záznamu. DPB chcel takto predísť situáciám, keď sa cestujúci k revízorom správajú hrubo, či odhaliť možné úplatkárstvo. "Zavedenie audiozáznamov sa ukázalo ako mimoriadne efektívne a vďaka nim klesol počet sťažností a tiež konfliktných situácií v spojoch MHD," zhodnotil niekoľkomesačné fungovanie systému šéf DPB Ľubomír Belfi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu