Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dopravný podnik upravil cestovné poriadky nočných spojov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Dopravný podnik Bratislava oddnes upravuje cestovné poriadky nočných liniek. Pribudne nový spoj na linke X13, ktorý bude odchádzať zo zastávky Nové SND o 23:15 a zabezpečovať bude priamy prípoj na nočné spoje z Hlavnej stanice o 23:30.

Dnes o tom informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová. Odchody všetkých nočných liniek z Hlavnej stanice však ostávajú nezmenené.

Dopravný podnik chce úpravou cestovných poriadkov nočných liniek vyrovnať meškania u okružných liniek N21 a N70, ktoré majú najdlhšie trasy a vznikali na nich výrazné meškania. Ako informovala Volfová, autobusy nočnej linky N21 budú v úseku Dúbravka - Devínska Nová Ves odchádzať zo zastávky o minútu skôr, rovnako aj nočné linky N33 medzi Mlynskými Nivami a Hlavnou stanicou.

Ostatné nočné linky budú z niektorých zastávok odchádzať o jednu až štyri minúty neskôr. Dopravný podnik posúva o pár minút aj odchody nočných spojov N53, N55, N61, N70, N74 zo sídliskových konečných zastávok. Posunutím odchodov týchto nočných liniek chce bratislavský dopravca dosiahnuť presný grafikon, aby sa cestujúci mohli spoľahnúť na presné odchody liniek nočnej dopravy, informovala Volfová. Skôr budú odchádzať aj nočné linky z vozovní, aby potom na Hlavnej stanici nespôsobovali meškanie.

"Odchody nočných spojov z Hlavnej stanice sú zachované v doterajšom rozsahu a časových polohách. Snahou DPB je týmito prijatými opatreniami znížiť zdržanie nočných liniek pri prejazdoch svetelne riadenými križovatkami," vysvetlila Volfová zmeny nočných liniek.

Dopravný podnik spolu s políciou a bratislavským magistrátom vyhodnocuje aj križovatky, ktoré sú aj v noci riadené semaformi a práve na tých dochádza k zdržaniu liniek. "Prvá zmena už nastala preferenciou nočných spojov v križovatke ulíc Šancová, Štefánikova oboma smermi, čím sa dosiahla plynulosť pri príjazdoch a odjazdoch nočných spojov z hlavného uzla na Hlavnej stanici," uviedla Volfová.

Ako dodala, Dopravný podnik spolu s mestom a políciou rokuje aj o ďalších úpravách v riadení križovatiek, ktoré nie sú v noci vyťažené. Zmeny v nočných linkách si môžu cestujúci pozrieť v aktualizovaných cestovných poriadkoch na zastávkach i na stránke www.dpb.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu