Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

DPB varuje: O MHD nerobíme žiadny prieskum, pozor na podvodníkov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikimedia)

BRATISLAVA - Dopravný podnik Bratislava (DPB) zaznamenal aktivity neznámych ľudí, ktorí kontaktujú občanov hlavného mesta SR priamo v ich bytoch a tvrdia, že vykonávajú prieskum vyťaženosti liniek MHD.

"DPB upozorňuje cestujúcich, že žiadny takýto prieskum nerealizuje a vyzýva najmä starších občanov, aby nedôverovali takýmto osobám, nevpúšťali ich do bytov a ihneď po takomto pokuse o získanie informácií kontaktovali políciu," uviedla dnes hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

DPB zaznamenal telefonáty na svoje callcentrum od obyvateľov mestskej časti Petržalka, že ich počas dňa priamo v bytoch kontaktuje neznáma osoba a tvrdí, že realizuje prieskum vyťaženosti liniek MHD. Zároveň sa pýta obyvateľov, koľko času denne trávia u lekára. "DPB vyhlasuje, že žiadny podobný prieskum nerealizuje a vyzýva obyvateľov na zvýšenú opatrnosť a obozretnosť," doplnila Volfová.

Údajný prieskum vykonáva staršia žena, ktorá má blond vlasy, je silnejšej postavy, strednej výšky a naposledy bola oblečená v bielej bunde. Ako darček za vykonanie prieskumu ponúka pero. Zároveň tvrdila, že je z DPB, ale preukázala sa len občianskym preukazom.

"Predpokladáme, že ide o pokus zmanipulovať prípadne okradnúť občanov, a vyzývame ich, aby takýchto ľudí nevpúšťali do bytov a ihneď kontaktovali políciu. Dispečing DPB už informoval aj operačné strediská mestskej a štátnej polície," dodala Volfová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu