Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Jozef Bednárik (†65) mesiac a pol po smrti: Hádky o urnu a porušenie želania?!

Ešte stále nie je rozhodnuté, kde bude miesto posledného odpočinku Jozefa Bednárika. Jednou z alternatív je aj rodinný hrob v Zelenči. Zobraziť galériu (7)
Ešte stále nie je rozhodnuté, kde bude miesto posledného odpočinku Jozefa Bednárika. Jednou z alternatív je aj rodinný hrob v Zelenči.

BRATISLAVA/ZELENEČ – Rodák či velikán?! Hoci uznávaný režisér Jozef Bednárik (†65) odišiel z tohto sveta pred viac ako mesiacom, miesto jeho večného odpočinku ešte stále nie je známe. Ako sa nám totiž podarilo zistiť, predstavy umelcovej najbližšej rodiny sa nezhodujú s jeho prianím. Kde bude nakoniec divadelník pochovaný?

Režisér Jozef Bednárik bol každým kúskom svojho srdca Zelenčanom. O rodnej obci rozprával pri všetkých možných aj nemožných príležitostiach. Neúrekom historiek zaznelo aj počas tanečnej šou Let´s Dance, kde bol divadelník jedným z porotcov. Zrejme aj preto si mnohí myslia, že miestom jeho posledného odpočinku bude práve rodinný hrob situovaný na cintoríne v Zelenči.

Informácie o tom, že urna s režisérovým popolom by mala byť umiestnená práve tam, nám potvrdili aj v bratislavskom krematóriu. „Najbližší si už urnu vyzdvihli a nahlásili nám, že ho pochovajú tam, odkiaľ pochádza, čiže v Zelenči,” povedali nám v spomínanom zariadení.

Ak by ste si však režiséra chceli uctiť položením kvetov na jeho hrob, na zelenečskom cintoríne by ste nepochodili. „Stále nie je rozhodnuté, kde bude miesto jeho večného odpočinku. Počas života sa netajil tým, že chce byť pochovaný v Urnovom háji pri bratislavskom krematóriu, kde majú hroby aj velikáni slovenskej umeleckej scény,” dozvedeli sme sa od miestnych, ktorí nepopierajú, že by uvítali, keby bol Bednárik pochovaný radšej v mieste svojho rodiska.

Nejasnosti okolo hrobu uznávaného umelca nám potvrdil aj starosta Zelenča Ivan Ranuša. „Keď som naposledy hovoril s rodinou, ešte neboli rozhodnutí. Tiež sa mi už všeličo dostalo do uší, ale zatiaľ neviem,” poznamenal reprezentant obce. Na náhrobku režisérových rodičov je vraj už pripravené aj miesto pre režisérovo meno. Kde teda urna s Bednárikovým popolom nakoniec spočinie, zatiaľ nevedno. Všetko ale nasvedčuje tomu, že pozostalí uvažujú aj nad tým, že splnia režisérovo prianie.

Nová kniha Jozef Bednárik sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu