Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Záhadné znamenie zo záhrobia: Sklovskú navštívil Bednárik (†65)!

Sisa Sklovská pri prípravách koncertu cíti prítomnosť zosnulého Jozefa Bednárika. Zobraziť galériu (7)
Sisa Sklovská pri prípravách koncertu cíti prítomnosť zosnulého Jozefa Bednárika.

BRATISLAVA - Radosť aj žiaľ! Také pocity prežívala v poslednom období Sisa Lelkes Sklovská (48). Pre svojich fanúšikov a priaznivcov šansónu totiž pripravovala naozaj výnimočný koncert. Smutné je, že dnešný večer mal patriť nielen jej, ale aj režisérovi Jozefovi Bednárikovi (†65). Práve on speváčke priniesol tie najťažšie recitály a tešil sa na jej výkon. Podujatie mal aj moderovať. Medzitým však bohužiaľ opustil tento svet. Tmavovláska ale vďaka tajomnému znameniu vie, že na ňu zhora dohliada.

Nezabúdajú na neho! Režisér Jozef Bednárik chýba mnohým slovenským umelcom. Aktuálne jeho neprítomnosť na tomto svete najviac vníma Sisa Lelkes Sklovská, ktorá spolu s ním plánovala šansónový koncert práve na dnešný večer. „Program sme vybrali ešte s Beďom, ale už to bude bez neho,” povedala nám so smútkom v hlase speváčka.

Nezabudnuteľný umelec sa mal zhostiť úlohy moderátora a nesmierne sa na podujatie tešil. Sise totiž zveril tie najnáročnejšie piesne, ktoré si odkladal špeciálne pre ňu. „On mi doniesol tie najťažšie veci v rámci recitálov a vybrali sme až virtuózne skladby. To je jedno majstrovské dielo za druhým,” prezradila o pripravených šansónoch tmavovláska. „Beďo mi tam bude strašne chýbať,” dodala.

Ako sme sa však dozvedeli, Jozef Bednárik zrejme na ňu pri prípravách starostlivo dohliadal. Svedčí o tom príhoda, ktorú si speváčka inak vysvetliť nevie. „Tie skladby sú nesmierne náročné na interpretáciu a my sme prišli o režiséra. Keď sme sa o tom bavili s vedúcou orchestra, počuli sme nejaký buchot. Nevenovali sme mu príliš pozornosť, ale keď som od nej odchádzala, pred dverami bola spadnutá kniha s notami a Beďovými poznámkami. Bola pritom odložená v skrini tak, že sama padnúť nemohla,” vyrozprávala nám Sisa.

Hoci ju spočiatku zamrazilo, berie to ako pozitívne znamenie. „Asi nám dal najavo, že je s nami a že sa teší, že do toho ideme aj sami. Ja sa na ten koncert veľmi teším a verím, že on tam bude s nami,” uzavrela Sisa, ktorá chce celé vystúpenie venovať práve nezabudnuteľnému Beďovi.

Sledujte TopkyTV: Sisa Lelkes Sklovská o prípravách koncertu a Jozefovi Bednárikovi.

Sklovská o Bednárikovi

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu