Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Procházka: Jediné úrady, ktoré slúžia pre rovnováhu, volia občania

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Jediné úrady, ktoré možno ešte použiť v prospech základnej rovnováhy v štáte, sú podľa nezaradeného poslanca NR SR Radoslava Procházku tie, o ktorých rozhodujú a budú rozhodovať ľudia.

Ako povedal v reakcii na vymenovanie Jaromíra Čižnára za generálneho prokurátora, ich zmysel pre rovnováhu je dnes hlavnou nádejou pre demokraciu na Slovensku. Prvé slovo, ktoré Procházkovi napadá po vymenovaní, je konečne. „Trvalo to roky a je to zo strany prezidenta trestuhodné zlyhanie. Navyše tým, že Čentéša odmietol zo smiešnych dôvodov, sa to možno celé ešte úplne nekončí. Výkon prezidentského mandátu si zaslúži lepšiu pozornosť k potrebám štátu a jeho občanov,“ zdôraznil. Ako občan si praje, aby Čižnár potvrdil svoju povesť tvrdého prokurátora a spravil na generálnej prokuratúre poriadok. „Zároveň je zrejmé, že Smer-SD postupne obsadzuje Slovensko ako v nejakej strategickej počítačovej hre a betónuje sa na roky dopredu,“ dodal.

Podľa lídra Obyčajných ľudí a nezávislých osobností Igora Matoviča je dnešné rozhodnutie Gašparoviča najsilnejším argumentom, prečo Slovensko nepotrebuje prezidenta, ktorý bude bábkou v rukách politikov, ale nezávislého a občianskeho prezidenta, ktorý bude silnou osobnosťou, čo nebude mať s politikou nič spoločné. 

Prezident Ivan Gašparovič dnešným vymenovaním Jaromíra Čižnára za generálneho prokurátora dokonal podľa predsedu SaS Richarda Sulíka s výdatnou pomocou niektorých sudcov Ústavného súdu SR a Smeru-SD bezprecedentný chaos. Ten spôsobil svojou uvzatosťou, keď odmietol vymenovať Jozefa Čentéša. „V politickej kariére Ivana Gašparoviča je to ďalšie závažné zlyhanie vo veci ústavnosti a spravodlivosti, v dejinách Slovenskej republiky zas ďalší čierny deň,“ napísal Sulík v stanovisku. Podľa neho je príznačné, že sa vymenovanie malo pôvodne odohrať bez účasti médií, tak povediac v utajenom režime. „Najvhodnejším okamihom na tento akt by však bola, samozrejme, noc,“ dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu