Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

SaS kritizuje viazanie prídavkov na deti na vzorné správanie sa

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Podmieňovanie vyplácania prídavkov na deti ich vzorným správaním v škole je podľa strany Sloboda a Solidarita (SaS) typickou ukážkou normotvorby od stola.

"Porušovanie školských poriadkov zo strany žiakov je neoddeliteľnou súčasťou vzdelávacieho a výchovného procesu a často aj sami učitelia sú neraz nútení nad tým privrieť oči, aby sa vyhli zbytočným konfliktom so žiakmi a ich rodičmi,“ uviedla opozičná strana.

Podľa SaS je absolútne nevhodné, aby sa v prostredí školských poriadkov, kde existuje veľa subjektivizmu a uhlov pohľadu, dala učiteľom a riaditeľom škôl kompetencia rozhodovať de facto o materiálnych sankciách voči rodičom a žiakom.

"Paradoxne to môže viesť ešte k väčšej benevolentnosti pri vyžadovaní disciplíny," tvrdí SaS. Návrh zákona o prídavku na dieťa je v tomto bode podľa opozičnej strany ďalším veľkým faux pas funkcionárov na ministerstve práce.

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR navrhuje od začiatku budúceho roka sprísniť podmienky nároku na prídavok na dieťa. "Podmienky nároku na dávku sa navrhujú rozšíriť o riadne plnenie povinnej školskej dochádzky nezaopatreného dieťaťa," uvádza ministerstvo. Nedbanie o plnenie povinnej školskej dochádzky sa má odvodzovať nielen od neospravedlnených absencií dieťaťa na vyučovaní, ale napríklad aj od porušovania školského poriadku a pravidiel správania sa dieťaťa na vyučovaní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu