Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Slovák uviazol v New Yorku: Pre hurikán mu zrušili lety!

Metro v New Yorku nefunguje. Zobraziť galériu (3)
Metro v New Yorku nefunguje. (Zdroj: Tip čitateľa)

NEW YORK/BRATISLAVA - "Superbúrka" Sandy, ktorá v pondelok večer miestneho času udrela na východné pobrežie Spojených štátov, spôsobila na mnohých miestach záplavy, prerušila dodávky elektriny pre viac ako 5,5 milióna ľudí a skomplikovala dopravu. Desať amerických štátov podľa serveru BBC vyhlásilo stav núdze, asi miliónu obyvateľov úrady nariadili opustiť domovy. Jedným zo Slovákov, ktorý uviazol v takomto nehostinnom počasí, je aj Michal, ktorému zrušili z New Yorku už tri lety a netuší, čo bude ďalej.

Vaše tipy

"Robili opatrenia, zatvárali sa obchody, reštiky, bol oznam, že sa uzavrie metro o 7.00, tak sa všetci ľudia ponáhľali domov a metro bolo plné. Dnes od rána fúka silný vietor a stále prší. Bývame v strede Brooklynu ďaleko od pobrežia asi 11 km, väčšina obchodov je zatvorená železnými sťahovacími dverami. Je vidno, že sa chránia aj pieskovými vrecami, najviac na South Manhattene. Metro nejde ani zajtra, denne prepraví 5 miliónov ľudí, čiže to tu všetko kolabuje. Všetky školy sú zavreté, ulice prázdne, ľudia kupujú hlavne vodu a základné potraviny," opísal včerajšiu situáciu Michal.

Jeden z mála otvorených obchodov v Brooklyne.
Zobraziť galériu (3)
Jeden z mála otvorených obchodov v Brooklyne.  (Zdroj: Tip čitateľa)

"V hoteli nás upozornili, že sa máme pripraviť na výpadok prúdu a máme si nakúpiť potraviny na 3 dni. Ľudia to ale neberú úplne vážne kvôli hurikánu, ktorý tu bol aj minulý rok a ľudia robili paniku, hoci sa nič nestalo," uviedol na margo hurikánu Irene.

"Náš recepčný nám neposkytol žiadne info o evakuácii, či sme v ohrozenej zóne alebo nie. Je tu veľa turistov, ktorí nemajú skúsenosti s hurikánom... a oproti nášmu hotelu chlapík na streche púšťa šarkana," doplnil kuriózny zážitok, ktorých sa však určite v uliciach vyskytlo viac. Svedčia o tom viaceré videá na YouTube.

"Netušíme, kedy sa dostaneme domov. Máme letenky o tri dni posunuté, ale môže sa stať, že letisko zatopí, keďže je rovno pri pobreží," spomenul na záber nepriaznivé vyhliadky.

Zábrany v Central Parku
Zobraziť galériu (3)
Zábrany v Central Parku  (Zdroj: Tip čitateľa)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu