Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Víkendová mizéria: Na celom Slovensku má snežiť, pršať aj silno fúkať!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje počas celého víkendu pred dažďom, vetrom a aj snežením. Dážď sa týka dnes všetkých krajov Slovenska, v nedeľu by už v Bratislavskom kraji pršať nemalo, možné sú tu však snehové zrážky.

Sneh očakávajú meteorológovia vo všetkých krajoch Slovenska. K výstrahám prvého stupňa z piatka pridali dnes aj výstrahy druhého stupňa, najmä pre stred a sever Slovenska. Výstrahu 2. stupňa pre dážď hlásia zatiaľ do nedeľňajšieho poludnia pre Banskobystrický, Trenčiansky, Nitriansky, Žilinský kraj a aj niektoré lokality v Košickom kraji.

Druhý stupeň výstrahy pre dážď znamená možný výskyt intenzívneho dažďa s nadpriemerným úhrnom zrážok na toto ročné obdobie - 30 až 60 mm. Tento úhrn zrážok predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká.

Nového snehu môže počas víkendu napadnúť až 15 centimetrov, čo predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravu a pohyb osôb. Vietor by mal krátkodobo v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 17 až 25 metrov za sekundu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu