Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

V Bratislave nasnežilo, do terénu prvýkrát vyšli posýpače

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Filip Minár)

BRATISLAVA - V hlavnom meste dnes ráno prvýkrát v tejto sezóne vyšli do ulíc posýpacie autá. Ako informoval hovorca Ľubomír Andrassy, od 3:00 bolo v teréne päť takýchto vozidiel. Zimná údržba sa začína zvyčajne až 15. novembra, mesto však bolo vzhľadom na predpoveď počasia v pohotovosti od piatka.

Päť posýpačov podľa Andrassyho stačilo na vyriešenie mimoriadnej situácie v meste. Sústredili sa na lokálne posypy na mostoch, výpadovkách a vyššie položených častiach mesta ako sú Kramáre či Kamzík.

Sneh na bratislavských cestách dnes ráno veľké problémy vodičom nenarobil, potvrdilo to Stella centrum - Centrum dopravných informácií. Premávka na bratislavských cestách je mierne zhustená a pomalšia, dopravné nehody, ktoré by ju výraznejšie ovplyvnili, však hlásené nie sú.

Dispečing dopravného centra si to vysvetľuje tým, že vodiči sú na mokrej vozovke opatrnejší. Mnohí z nich jazdia pomalšie preto, že ešte nestihli vymeniť letné pneumatiky za zimné.

So snehom musia vodiči počítať aj na juhu stredného Slovenska

Dážď so snehom padá aj na juhu stredného Slovenska. Sneh sa na cestách topí. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, vážnejšie dopravné kolízie nezaznamenali. Počas víkendu dopravné hliadky však v okrese Rimavská Sobota zastavili troch vodičov pod vplyvom alkoholu.

V okresoch Revúca, Rimavská Sobota a Lučenec sneží, avšak pre teploty nad bodom mrazu sa sneh na cestách rozpúšťa. Vozovky sú mokré. Polícia upozorňuje na zvýšenú opatrnosť. Pozor by si mali dávať najmä vodiči, ktorí ešte nemajú autá pripravené na zimnú premávku. Mimoriadne nebezpeční sú však na cestách vodiči jazdiaci pod vplyvom alkoholu.

Horské priechody na severe kraja sú zjazdné

Napriek hustému sneženiu sa cestárom na severe Banskobystrického kraja podľa ich dispečerov darí udržiavať všetky horské priechody zjazdné. Vozovky na cestách cez sedlá Kremnické Bane, Šturec, Donovaly, Čertovica, Zbojská aj Pusté Pole (Vernár) sú aktuálne buď mokré, alebo pokryté kašovitou vrstvou snehu do hrúbky dva centimetre, v nižších polohách sú cesty mokré.

Obmedzenie platí iba na horskom priechode Čertovica, ktorý je uzavretý pre kamióny. Informovali dispečeri Banskobystrickej regionálnej správy ciest v závodoch Žiar nad Hronom, Banská Bystrica a Brezno Ľubica Práznovská, Dušan Škubák a Anna Gašperanová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu