Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Polícia rozbíja medzinárodný gang: Väčšina zo zadržaných sú Slováci!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ST. PÖLTEN - Najmenej 280 rôznych už preukázaných deliktov má na svedomí rakúsko-slovenská zločinecká skupina, ktorej prvých členov, štyri ženy a štyroch mužov zo Slovenska a dvojicu Rakúšanov, zadržali ešte v mesiacoch máj a jún a umiestnili v justičnom zariadení vo Viedenskom Novom Meste.

Všetci sa k trestnej činnosti sčasti priznali. Ako v týchto dňoch informoval dolnorakúsky krajinský kriminálny úrad, v kauze figuruje medzičasom už 23 dôvodne podozrivých. Deväť ďalších osôb z Maďarska, Rakúska, Slovenska a Turecka zadržali dolnorakúski kriminalisti, ostávajúcich štyroch slovenských občanov na Slovensku. Vyšetrovanie trestnej činnosti gangu pokračuje.

Podľa doterajších poznatkov majú zadržaní na konte krádeže a vlámania vo Viedni a Viedenskom Novom Meste, ako aj nábor prostitútok na Slovensku a v Maďarsku, odkiaľ mladé ženy putovali v desiatkach prípadov do rakúskych nevestincov. Členovia gangu sa však budú zodpovedať aj z podvodov, ublíženia na zdraví, navádzania na žobranie a následného oberania žobrákov o takto získané finančné prostriedky pred nákupnými centrami v okrese Viedeň-vidiek a Tulln, drogových deliktov a kupliarstva.

O najnovšom vývoji v prípade informovalo s odvolaním sa na policajné zdroje dolnorakúske vysielanie verejnoprávnej ORF.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu