Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Yegorovov komplic sa vyhýba súdom, zatykač naňho nevydajú!

Jeden z členov ukrajinsko-slovenského gangu Vasyľ P.
Jeden z členov ukrajinsko-slovenského gangu Vasyľ P. (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA – Údajný vrah sa úspešne vyhýba spravodlivosti! Už v máji musel byť odročený súd v kauze piatich vrážd, z ktorých je obvinený zločinecký gang na čele s Volodymyrom Yegorovom. Jeden z jeho komplicov Vasyľ P. totiž niekoľko mesiacov úspešne obchádza súdy.

Člen ukrajinsko-slovenského gangu Vasyľ P. sa posledným pojednávaniam v kauze vrážd vyhol a zdržiava sa na Ukrajine. Slovenské orgány však napriek tomu na zločinca zatykač nevydajú. "Na základe informácie od obhajcu obžalovaného Vasyľa P. bude na najbližšie hlavné pojednávanie doručená žiadosť obžalovaného o konanie v jeho neprítomnosti. Dôvod na vydanie príkazu na zatknutie preto zatiaľ nie je aktuálny," vysvetlil hovorca KS Pavol Adamčiak.

Koncom mája bol súd v prípade slovensko-ukrajinskej zločineckej skupiny odročený na 24. a 25. septembra. Aj keď bossa gangu Volodymyra Yegorova na súd vtedy predviedli, jeden z jeho komplicov Eduard V. sa opäť vyhovoril na práceneschopnosť a ostatní traja obžalovaní Vasyľ P., Nikolaj Š. a Jurij R. boli v tom čase na Ukrajine. Prokurátor sa v máji vyjadril, že Vasyľ P. sa súdom vyhýba, a preto je dôvod na jeho zatknutie.

Dvaja z obžalovaných Eduard V. aj Vasyľ P. si zatiaľ užívajú slobodu. Okresný súd v Bratislave ich totiž oslobodil z dvoch iných vrážd svojich komplicov. Nekonečný proces, počas ktorého Yegorov už niekoľko rokov pyká vo väzení za inú vraždu, narúšajú neustále práceneschopnosti údajných zločincov Eduarda V. a Vasyľa P.

Ukrajinský boss Volodymyr Yegorov čelí na Slovensku niekoľkým obvineniam. V decembri 2005 bol spolu s jeho troma komplicmi obvinený z viacnásobnej vraždy nepohodlných členov gangu, ktorý pôsobil okrem Slovenska aj v Česku, Maďarsku, Rumunsku, Bielorusku a na Ukrajine. Za tento zločin boli v roku 2009 odsúdení na doživotie, Najvyšší súd však tieto tresty v roku 2010 zrušil. Údajní zločinci sa mali zbaviť štyroch Ukrajincov a jedného Slováka ešte koncom 90. rokov minulého storočia. Dve z tiel sa našli pár dní po vražde v Stupave a ďalšie boli objavené až po piatich rokoch po výpovedi utajeného svedka.

Yegorov figuruje aj v ďalšom prípade kradnutých áut, počas ktorého sa mal nelegálne obohatiť až o 90 tisíc eur. Za tento zločin už bol právoplatne odsúdený a trest si odpykal počas väzby. Yegorovi sa 22. februára podarilo na pár chvíľ nadýchnuť slobody, no krátko po prepustení ho polícia opäť zadržala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu