Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Vo Viedni zadržali 28-ročného Slováka, obchodoval s bielym mäsom

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ST. PÖLTEN - Dvadsaťosemročného Slováka, ktorého vyšetrovatelia považujú za mladšieho z dvojice šéfov rakúsko-slovenskej zločineckej skupiny s dokázateľnými 250 trestnými činmi rôzneho charakteru vo Viedni a Dolnom Rakúsku v uplynulých šiestich mesiacoch, zadržali v pondelok v rakúskej metropole.

Podľa rovnakého zdroja sa zadržaný pri výsluchu sčasti priznal k cezhraničnému obchodovaniu "s bielym mäsom", ako aj ku krádežiam. Jedenásťčlenná skupina by podľa doterajších poznatkov mala mať na svedomí predovšetkým krádeže a vlámania vo Viedni a Viedenskom Novom Meste, ako aj nábor prostitútiek na Slovensku a v Maďarsku, odkiaľ mladé ženy putovali v asi 30 prípadoch do rakúskych nevestincov. Členovia gangu sa však budú zodpovedať aj z podvodov, navádzania na žobranie a následného oberania žobrákov o takto získané finančné prostriedky pred nákupnými centrami v okrese Vieden-vidiek a Tulln, drogových deliktov a kupliarstva.

Keďže však banda pôsobila už šesť rokov, celkový objem jej trestných činov, ktorý je predmetom vyšetrovania, bude zrejme výrazne väčší. Siedmi z páchateľov sú už vo vyšetrovacej väzbe, na štyroch ďalších vydali zatykače. Informáciu priniesla dnes s odvolaním sa na dolnorakúsky Krajinský kriminálny úrad tlačová agentúra APA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu