Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Analytik predpovedá koniec Facebooku: V roku 2020!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Analytik Erik Jackson, zakladateľ investičnej spoločnosti Ironfire Capital, prišiel s veľmi odvážnym tvrdením. Podľa jeho slov, ktoré verejne prezentoval v televízii CNBC, Facebook a Google skončia podobne ako Yahoo. Neskrachujú, ale neštekne po nich ani pes.

Podľa Jacksona možno obdobie internetu rozdeliť na tri obdobia. V prvom kraľovali veľké portály s agregáciou informácií a vyhľadávaním. Príkladom môže byť Yahoo alebo Google.

Druhá generácia je sociálna. Najdôležitejším zástupcom sa javí Facebook. Yahoo sa transformácia nepodarila a dnes je to pre užívateľa prakticky mŕtva spoločnosť. Firme Google sa sociálna transformácia podarila len z časti, G + z hľadiska počtu používateľov nie je pre Facebook konkurenciou.

Tretie obdobie prichádza pozvoľna, naplno by sa malo rozbehnúť v priebehu najbližších piatich rokov. Točiť sa bude okolo mobilných zariadení: tabletov, smart telefónov a ďalších osobných komunikačných zariadení. Alfou a omegou budú mobilné aplikácie a mobilné platformy. Niektoré projekty nebudú mať podľa Jacksona ani webové stránky, všetko bude v podobe služieb.

A práve túto transformáciu podľa analytika neustojí ani Facebook, ani Google. Namiesto nich vraj príde niečo ďalšie, nové, čo ľudí očarí. Niečo, čo tu ešte nie je. Informoval portál technet.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu