Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Smutný zakladateľ Facebooku: Vypadol zo zoznamu svetových boháčov!

Po Zuckerbergovom vypadnutí zo 40-ky najbohatších uzatvára rebríček Luis Carlos Sarmiento s majetkom v hodnote 15,5 miliardy dolárov Zobraziť galériu (6)
Po Zuckerbergovom vypadnutí zo 40-ky najbohatších uzatvára rebríček Luis Carlos Sarmiento s majetkom v hodnote 15,5 miliardy dolárov

NEW YORK - Zakladateľ sociálnej siete Facebook, Mark Zuckerberg, vypadol zo zoznamu 40 najbohatších ľudí sveta, zostaveného agentúrou Bloomberg. Spôsobil to neúspešný vstup Facebooku na burzu, kvôli ktorému sa hodnota Zuckerbergovho majetku za posledný týždeň znížila o 1,5 miliardy dolárov.

Hodnota Zuckerbergovho majetku v utorok podľa údajov Bloomberg dosahovala 14,7 miliardy dolárov. Ešte 25. mája sa pritom imanie zakladateľa Facebooku odhadovalo na 16,2 miliardy dolárov.

Za znížením hodnoty Zuckerbergovho majetku stojí prepad akcií Facebooku. Spoločnosť vstúpila na burzu 18. mája s upisovacou cenou akcií 38 dolárov. V prvý deň obchodovania ale hodnota akcií oproti očakávaniam investorov nevzrástla a v ďalších dňoch sa začala prepadať. V utorok klesla cena akcií Facebooku na 29,50 dolára, takže na upisovaciu hodnotu strácali už 20 percent.

Zuckerberg nie je jediný, kto kvôli vstupu Facebooku na burzu prišiel o značnú časť hodnoty svojho majetku. Podľa CBS majú štyria z 20 najmladších miliardárov svoj ​​majetok vo veľkej miere naviazaný na Facebook. Podľa rebríčka pre Bloomberg je stále najbohatším človekom sveta Mexičan Carlos Slim Helu, ktorého majetok sa odhaduje na 67,9 miliardy dolárov. Za ním nasledujú Bill Gates s majetkom v hodnote 60,5 miliardy dolárov a Warren Buffet s majetkom 44,7 miliardy dolárov. Po Zuckerbergovom vypadnutí z rebríčka uzatvára štyridsiatku najbohatších Kolumbijčan Luis Carlos Sarmiento s majetkom v hodnote 15,5 miliardy dolárov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu