Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zakliata plavba: Druhý Titanic sa musel vrátiť, problémy na palube!

Balmoral sa musela vrátiť Zobraziť galériu (5)
Balmoral sa musela vrátiť (Zdroj: SITA)

DUBLIN - Späť smerom k írskym brehom sa v utorok musela obrátiť loď Balmoral, ktorá sa v sobotu vydala na cestu kopírujúcu trasu slávneho Titanicu, ktorý sa pred sto rokmi potopil. Jeden z cestujúcich mal totiž problémy so srdcom.

Loď s 1309 cestujúcimi na palube minulú sobotu rovnako ako Titanic vyrazila zo Southamptonu. Kapitán Robert Bamberg ale včera oznámil, že sa budú musieť obrátiť a ísť späť, aby pre chorého muža mohol priletieť vrtuľník. "Tento cestujúci nie je zrejme v ohrození života," povedal zástupca spoločnosti, ktorá terajšiu plavbu organizuje.

Cestujúci na Balmorali chceli v noci zo 14. na 15. apríla na miestach, kde sa pred sto rokmi potopil Titanic, usporiadať spomienkovú akciu. Zatiaľ nie je jasné, či to stihnú. Plavbu poznamenali nielen zdravotné problémy jedného z nich, ale zatiaľ plavbe nepraje ani počasie. Dnes muselo byť kvôli obavám o zdravie účinkujúcich zrušené kabaretné predstavenie.

Cesta sa pripravovala päť rokov a jej usporiadatelia sa snažia robiť všetko pre to, aby si zákazníci, ktorí zaplatili za lístky tisíce eur, pripadali, akoby sa ocitli na začiatku 20. storočia. Na Balmorali sa nalodili pasažieri z 28 krajín, sú medzi nimi aj príbuzní niekdajších cestujúcich a obetí, ale najmä ľudia fascinovaní osudom Titanicu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu