Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Je to naozaj UFO?! V Baltickom mori našli už druhý záhadný objekt

Prvý záhadný útvar na morskom dne objavili ešte minulý rok
Prvý záhadný útvar na morskom dne objavili ešte minulý rok (Zdroj: abcnews.go.com)

ŠTOKHOLM - Tím lovcov vrakov lodí na čele s Peterom Lindbergom sa opäť postaral o rozruch. Po tom, ako minulý rok vo vodách medzi Švédskom a Fínskom našli podivný diskovitý útvar, narazili len dvesto metrov od neho na ďalší, takmer identický predmet.

Lindberg už pri prvom objave naznačil, že by mohlo ísť o neznámy lietajúci objekt. Keď ho minulý rok v júni spolu s kolegami spozoroval pomocou sonaru, viacerí ľudia sa domnievali, že ide o stroskotanú mimozemskú loď, ktorá za sebou zanechala stopu skazy dlhú približne 270 metrov.

Vedci pred niekoľkými dňami narazili už na druhý objekt okrúhleho tvaru vzdialený niekoľko stovák metrov od toho prvého. Bližšie informácie však k dispozícii nemajú, keďže sa s výskumnými prácami rozhodli počkať do jari.

"V súčasnosti sa na dne Baltického mora nachádza okolo 20 000 objektov, pričom ide prevažne o vraky stroskotaných lodí," povedal expert na podmorské sonary Ardreas Olsson. "Okrem toho tam však môže byť aj niečo iné, čo nepochádza z tohto sveta," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu