Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Kapitán Ryanairu po hádke vysadil 100 cestujúcich!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ARRECIFE/ BRUSEL - Kapitán lietadla nízko nákladových aeroliniek Ryanair v sobotu nechal po ostrej slovnej výmene medzi jedným mladíkom a letuškou na španielskom ostrove Lanzarote stovku cestujúcich.

Agentúra DPA písala až o 120 vysadených ľuďoch. Podľa španielskej tlače mladík nechcel zaplatiť za nadmernú batožinu a skupina študentov a mladých ľudí z Belgicka ho podporovala.

Aerolinky na svojom webe uviedli, že zo sobotňajšieho letu FR8175 na letisko v Charleroi južne od Bruselu vylúčili 100 ľudí. Táto skupina sa podľa dopravcu správala rušivo a odmietla sa podrobiť inštrukciám posádky. Niektorí z nich totiž mali zaplatiť poplatok za nadmernú príručnú batožinu.

Na mieste zasahovala španielska polícia, ktorá si vyžiadala, aby všetci pasažieri vystúpili. Každý z nich potom musel predložiť doklady. Kvôli nevhodnému správaniu ale policajti z bezpečnostných dôvodov odmietli, aby celá skupina odcestovala, tvrdí Ryanair.

Spoj do Belgicka napokon odletel s trojhodinovým oneskorením a s 66 ľuďmi na palube, napísali aerolinky. Ryanair podľa DPA až po pripomienkach belgickej vlády prisľúbil, že vysadenú mládež do krajiny dnes po malých skupinkách dopraví.

Svedkovia udalosti podľa DPA hodnotili kapitánové rozhodnutie ako "úplne prehnané". "Nemali sme peniaze na ďalšie spiatočné letenky a nebol tam nikto, kto by sa o nás postaral," popísala jedna študentka situáciu na španielskom letisku.

DPA pripomína, že zákazníci nízko nákladových leteckých spoločností si čas od času sťažujú na správanie aeroliniek. V novembri 2010 pasažieri Ryanairu odmietali štyri hodiny vystúpiť z lietadla po tom, čo stroj kvôli zlým poveternostným podmienkam nepristál v Beauvais pri Paríži, ale v 400 kilometrov vzdialenom belgickom Liège. Posádka nakoniec lietadlo opustila, zhasla a uzamkla toalety. Cestujúci protest potom vzdali a do Paríža odišli náhradnou autobusovou dopravou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu