Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Odvážne vystúpenie šéfa Ryanairu v Bruseli: Verejná potupa eurobyrokratov!

Michael O’Leary
Michael O’Leary

BRUSEL - Európska komisia zažila tento rok poriadny trapas. Na tradičnú konferenciu o inováciách totiž pozvali aj šéfa leteckej spoločnosti Ryanair Michaela O’Leareho, ktorý však poňal svoje vystúpenie trošku netradične. Už po pol minúte od začiatku jeho príhovoru väčšina prítomných neveriacky púlila oči. Takúto verejnú kritiku vo svojej histórii zrejme žiadny orgán Európskej únie ešte nezažil.

Ten, kto nemá čas alebo chuť si pozrieť celé video z jeho prejavu s českými titulkami, môže si prečítať aspoň najlepšie O´Leariho vyjadrenia. Tu sú.

 

Dobré ráno, dámy a páni. Je pre mňa veľkou cťou byť dnes ráno tu. Myslím, že je to prvýkrát, čo som bol ja alebo Ryanair pozvaný Európskou úniou na konferenciu, pretože ako väčšina z vás vie, Európska únia trávi väčšinu svojho času buď tým, že ma žaluje, mučí, kritizuje alebo zavrhuje kvôli tomu, že som po celej Európe znížil ceny leteckého cestovania a tak som dosť sťažil život ich obľúbeným aerolinkám.
 

Budúcnosť Európy spočíva v tom, že donútime ľudí platiť 800 eur za hodinové lety cez kontinent.
 

Budúcnosť Európy spočíva v tom, že donútime ľudí platiť palivové príplatky za právo cestovať s najlepšími európskymi aerolinkami riadenými Nemcami, Francúzmi a Britmi.
 

Keď sa pozriete na ten bordel, v ktorom je Európa a pozriete sa na ten bordel, v ktorom je európska ekonomika, tak z toho existuje len jedna cesta von a nevyrieši to nikto z európskych politikov a určite to nebude na konferencii v Bruseli, kde posledná inovatívna myšlienka prišla v roku 1920.
 

Pretože Brusel ... tí z vás, ktorí poznajú trilógiu Hviezdne vojny... základňou zlého Impéria je Berlaymont (sídlo Komisie) je Hviezda smrti, kde každá inovácia zostane predo dvermi.

 

Dôvod, prečo je odvetvie aeroliniek v takom bordeli, je ten, že ho riadia politici a byrokrati, ktorí nemajú radšej nič iné ako schválenie ďalšej regulácie, keď niečo funguje.

 

Náš zákaznícky servis nepozostáva z toho, že vám dáme kvalitné vína a obrovské sedadlá pre vaše obrovské zadky. 

 

Ale išiel som na túto konferenciu tento týždeň a ako hovorím, som panic bruselských konferencií. Takže doteraz som nikdy nebol na bruselskej konferencii, ale niekto z Komisie bol taký láskavý, že mi poslal správu, ktorá hovorila: Veľmi radi Vám preplatíme Váš let, Váš hotel a Vaše taxi a pošleme pre Vás limuzínu, ktorá Vás vyzdvihne a všetko. Takže som odpovedal: "To je dobre, priletíme na Brusel-Charleroi letom Ryanairu z Dublinu v pondelok večer, pôjdem do centra mesta a ak mi môžete nájsť hotel, tak Novotel stačí, ale budem rád za čokoľvek, kdekoľvek Komisia ubytováva ľudí."


Dostali sme e-mail minulý piatok, v ktorom stálo: "Je mi ľúto, ale Komisia nemôže preplatiť let Ryanairu, pretože v rámci Komisie je zákaz nízkonákladových letov. Nemôžeme Vám zaistiť taxi z letiska Brusel-Charleroi, pretože posielame taxíky jedine na letisko Brusel (drahšie) . Ale môžeme vám zaistiť hotel v centre Bruselu. Takže ak sa sem dostanete a priletíte na Brusel-Charleroi."

 

Myslím, že to je koniec mojej prednášky o inováciách a teraz odovzdám slovo tým ľuďom, ktorí sú naozaj dôležití, čo sú tí štyria mladí inovátori, na ktorých znova nalieham: Užite si dnešnú prezentáciu, nebuďte nervózni a nezabudnite vypadnúť z Bruselu, ako najrýchlejšie budete vedieť a vráťte sa späť k biznisu. Ďakujem vám, dámy a páni.

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu