Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ryanair pokračuje v šetrení: Kontrola hmotnosti pilotov a letušiek!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

DUBLIN - Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair a jej kontroverzný šéf Michael O'Leary pokračujú v prijímaní niekedy až drastických úsporných opatrení.

Ako dnes informovala stránka www.irishcentral.com, šéf Ryanairu v snahe ušetriť na rastúcich nákladoch na pohonné hmoty odporučil palubnému personálu, aby sledoval svoju telesnú váhu.

Rozhodol tiež o znížení rozsahu palubného časopisu, zmenšení množstva ľadu podávaného s nápojmi, znížení hmotnosti nápojových vozíkov a uvažoval o odstránení bočných opierok pre ruky.

Aerolínie podľa stránky tiež uvažujú nad tým, že zvýšia poplatky pre cestujúcich s nadváhou, ktorí zaberú viac ako jedno sedadlo.

"Znižujeme náklady všade, kde je to možné, a tieto zmeny zahŕňajú aj výrazné zníženie hmotnosti," uviedol hovorca spoločnosti Ryanair Stephen McNamara v rozhovore pre Irish Independent. "Zvažovali sme tiež odstránenie opierky rúk, ale zamietli sme to. Povzbudili sme zamestnancov, aby sledovali svoju váhu - s motiváciou objaviť sa v každoročnom kalendári Ryanairu".

McNamara nepotvrdil informáciu, že Ryanair neplánuje zaviesť palivové príplatky na rozdiel od iných leteckých spoločností. "Palivo je neoddeliteľnou súčasťou cestovného - nedá sa bez neho lietať nikam," dodal McNamara.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu