Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Hankook Tire si pre nový závod vybral Maďarsko

Juhokórejský výrobca pneumatík Hankook Tire postaví svoju novú továreň v Maďarsku. Výstavba bude stáť približne 500 mil. eur. Kórejci tak nakoniec dali prednosť Maďarsku pred Slovenskou republikou, Českom a Poľskom.

Hankook v materiáloch pre akciovú burzu v Soule uviedol, že najskôr v Maďarsku založí pobočku a až potom začne s výstavbou, informovala agentúra Reuters.

Hankook dnešným oznámením rozptýlil špekulácie, ktoré kolujú na finančných trhoch už niekoľko dní. Zdroj z firmy minulý týždeň upozornil, že Slovensko je mimo z hry a podnik svoj európsky závod postaví inde. Hankook pritom ešte v máji označil Slovensko za prioritnú lokalitu.

Nový závod bude plniť funkciu hlavného výrobného a distribučného centra v Európe. Kórejci zrejme Slovensko vyradili preto, že im Bratislava odmietla poskytnúť požadované investičné podmienky.

Investíciu juhokórejského podniku pozorne sledovali finančné trhy. Príliv priamych finančných investícii je totiž v posledných rokoch hlavným faktorom, ktorý stojí za rastom stredoeurópskych mien.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu