Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Tretí operátor do Vianoc štart nestihne

Telefónica 02 začne s komerčnou prevádzkou začiatkom roka 2007
Telefónica 02 začne s komerčnou prevádzkou začiatkom roka 2007

BRATISLAVA - Tretí mobilný operátor na Slovensku, Telefónica 02, začne poskytovať komerčné služby v prvom štvrťroku budúceho roka. V prvom roku bude jej prioritou výstavba vlastnej siete a poskytovanie mobilných služieb. Novinárom to dnes povedal generálny riaditeľ spoločnosti Telefónica 02 Slovakia Juraj Šedivý

"V úvodnej fáze sa zameriame na segment predplatených kariet, po ňom prídu veľmi rýchlo ďalšie," poznamenal Šedivý. Slovenský trh znesie určitú cenovú korekciu, keďže dlhé obdobie tu boli iba dvaja konkurenti, dodal. Priestor na expanziu pritom vidí na celom trhu.

Do konca tohto roka chce Telefónica 02 spustiť neverejné technické testovanie prevádzky, až po ňom prídu na rad komerčné aktivity. Spočiatku bude využívať už existujúce mobilné siete formou národného roamingu, o ktorom rokuje s oboma operátormi v krajine Orangeom a T-Mobilom. Počas národného roamingu bude ponúkať aj dátové služby.

Nový mobilný operátor získal licenciu od Telekomunikačného úradu na prevádzku mobilnej telekomunikačnej siete koncom augusta. Vlastnú sieť GSM musí sprevádzkovať do šiestich mesiacov a mobilnú sieť UMTS do jedného roka. Jeho zákazníci budú mať telefónne čísla, ktoré sa začínajú predvoľbou 0949.

Telefónica 02 vyhrala súťaž o tretieho mobilného operátora na Slovensku napriek tomu, že z troch uchádzačov ponúkla za frekvencie najmenšiu sumu (150 miliónov korún). Výberová komisia jej ponuku uprednostnila, pretože spoločnosť môže údajne najviac prispieť k zvýšeniu konkurencie na trhu. Neúspešnými uchádzačmi boli rakúsky Mobilkom Austria a česko-slovenské konzorciom B Four zložené zo spoločnosti Radiokomunikace a finančnej skupiny Penta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu