Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Telefónica bude mať predvoľbu 0949

BRATISLAVA - Zákazníci tretieho mobilného operátora Telefónica 02 budú mať telefónne čísla, ktoré sa začínajú predvoľbou 0949. Rozhodol o tom Telekomunikačný úrad (TÚ). Telefónica 02 by mala spustiť prevádzku mobilnej siete na Slovensku do konca roka. Služby by mala údajne začať poskytovať prostredníctvom sietí ďalších dvoch mobilných operátorov v krajine Orangeu a T-Mobilu.

"Úrad spoločnosti Telefónica 02 pridelil aj ďalšie čísla a kódy potrebné na poskytovanie verejnej mobilnej telefónnej služby prostredníctvom mobilnej telefónnej siete," uviedol hovorca TÚ Roman Vavro. Telefónica 02 si rozhodnutie už prevzala a je preto právoplatné, dodal.

Nový mobilný operátor musí uviesť do prevádzky vlastnú mobilnú sieť GSM do šiestich mesiacov a mobilnú sieť UMTS do 12 mesiacov od nadobudnutia právoplatnosti povolenia od TÚ, čiže od minulého štvrtka.

Telefónica 02 chce do jedného roka pokryť vlastnou sieťou 12 percent populácie, čo je asi 650.000 ľudí. Do dvoch rokov by mala pokrytie rozšíriť takmer na polovicu obyvateľov. Do konca budúceho roka by mal operátor poskytovať väčšinu služieb, ktoré ponúka aj konkurencia. Prenájom telefónov sľubuje v roku 2008, internetový portál a platenie účtov prostredníctvom bankomatov v roku 2009.

Telefónica 02 vyhrala začiatkom augusta súťaž o tretieho mobilného operátora na Slovensku napriek tomu, že z troch uchádzačov ponúkla za frekvencie najmenšiu sumu (150 miliónov korún). Výberová komisia jej ponuku uprednostnila, pretože spoločnosť môže údajne najviac prispieť k zvýšeniu konkurencie na trhu. Neúspešnými uchádzačmi boli rakúsky Mobilkom Austria a česko-slovenské konzorciom B Four zložené z Radiokomunikacií a finančnej skupiny Penta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu