Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Langerová očarila publikum aj hrou na basgitare a klavíri

Aneta Langerová počas koncertu v bratislavskom PKO. Zobraziť galériu (4)
Aneta Langerová počas koncertu v bratislavskom PKO. (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Česká speváčka Aneta Langerová v sobotu v hlavnom meste Slovenska zakončila turné k svojmu novému albumu.

V Česku musela v minulých týždňoch presúvať pre slabší záujem koncerty z hál do menších kultúrnych domov a na Slovensku dokonca zrušila vystúpenia v Banskej Bystrici a Košiciach. Publikum v bratislavskom PKO však víťazku Superstar a Slávicu odmenilo vrelým prijatím.

"Stalo sa mi úplne prvýkrát, že som musela zrušiť nejaký koncert," povedala Langerová pre ČTK po vystúpení. Ľutovala, že koncerty nebolo možné z technických príčin presunúť do iných priestorov. "Samozrejme to nie je nič príjemné," priznala. Vylúčila však, že by si tým nechala znechutiť ďalšie koncertovanie.

Koncertný program 21-ročná speváčka odštartovala skladbami z nového albumu Dotyk. Návštevníkov koncertu však najviac rozohriali pesničky z prvého CD Spousta andělů. Populárnu skladbu Voda živá si Aneta nechala na koniec. Skandujúce publikum si však vynútilo prídavok.

Počas koncertu, na ktorý si lístky kúpilo asi 1.200 ľudí, víťazka prvej rady Česko hľadá SuperStar nielen spievala, ale aj hrala na gitare a basgitare. Na úplný záver vystúpila s klavírom.

Langerová sa na Slovensku zastavila na záver svojho jesenného turné, ktoré odštartovala 25. septembra v Brne. Odvtedy, čo pred tromi rokmi vyhrala spevácku súťaž Česko hľadá SuperStar, sa na Slovensku predalo viac ako 26.000 kusov jej platní. Naposledy v krajine, ktorú predtým poznala len z rozprávania svojej starej mamy, koncertovala pred rokom a pol.

V slovenských rádiách ešte stále znie prvý singel z jej aktuálneho albumu Dotyk - Malá mořská víla, ktorý sa viac ako polroka držal v prvej dvadsiatke hitparád. Slovákov menej zaujal druhý singel Podzim, ktorý sa dostal najvyššie na 22. priečku.

Za predkapelu si Langerová vybrala slovenskú skupinu Komajota, ktorej členov predtým nepoznala, páčili sa jej však ich skladby. Tie hrajú aj niektoré české rádiá. Na Slovensku prešovská formácia práve boduje singlom Ukradnutý z platne Časopriestor.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu