Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Desať rokov v provizóriu

Starosta Štefan Tatranský pri Zobraziť galériu (4)
Starosta Štefan Tatranský pri "provizérnej" budove zo škodlivých azbestových platní, kde sa žiaci učili až desať rokov.

MICHAĽANY - Keď sa v Michaľanoch povie stavba storočia, miestni vedia, o čo ide. Štyristo žiakov bolo celých desať rokov vystavených škodlivým účinkom azbestu! Pobyt v provizórnych podmienkach neuveriteľne natiahol nedostatok peňazí. Tomu je koniec: do vytúženej novostavby sa presťahujú už v marci!

"Drevotrieska na budove obsahovala aj nebezpečný formaldehyd. Na vyžarovanie škodlivín doplácali najmä deti, mali ťažkosti s dýchaním a so zrakom," potvrdil riaditeľ školy Marián Školka. Hygienici privierali oči. Aby školu nezatvorili, poškodené steny z azbestových platní bolo treba často pretierať, triedy vetrať a dezinfikovať.

"Dočasná prevádzka sa stále predlžovala, zdalo sa totiž, že na dokončenie novostavby sa nájdu peniaze. Z pôvodných 118 miliónov však napokon náklady vzrástli až na 190! I napriek tomu lobovanie na všetkých možných aj nemožných miestach zabralo," teší sa z novej 14-triedky starosta Michalian Štefan Tatranský.

Na vybavenie školy modernými lavicami a stoličkami získali dva milióny a problémovú starú školu by mali asanovať. Po presťahovaní do nových priestorov sa však budú musieť uskromniť na hodinách telocviku. Na dobudovanie novej telocvične totiž stále chýba 20 miliónov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu