Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Jasove sa môže zrútiť telocvičňa!

Zobraziť galériu (5)

JASOV - Takmer 400 žiakov v Jasove (okres Košice-okolie) je odkázaných na priazeň počasia. Už dva roky nemôžu využívať vlastnú telocvičňu. Pre narušenú statiku hrozí, že spadne! Deti tak chodia cvičiť na školský dvor alebo zostávajú v triedach.

"Hoci statický posudok je ešte z roku 1995, havarijný stav telocvične je dodnes. Keďže nebezpečné oporné dielce by sa mohli zrútiť, pre istotu ju nevyužívame už dva roky," vraví riaditeľka školy Alžbeta Chahrourová. Hodiny telocviku preto len látajú.

"Žiaci chodia vonku na prechádzky a cvičia v náhradných priestoroch spoločenskej miestnosti. Je nám to nesmierne ľúto, pretože máme talentovaných futbalistov. V rámci celoslovenských školských súťaží skončili na štvrtom mieste, v zime však nemajú kde trénovať," dodala riaditeľka.

Termín rekonštrukcie telocvične nepozná ani starosta Štefan Mesároš: "O našej žiadosti na finančnú pomoc vedia aj na ministerstve školstva. Oprava telocvične si vyžiada 400-tisíc Sk a z obecnej kasy môžeme dať len päťpercentný príspevok, viac nemáme," hovorí bezradne staros-ta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu