Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Opatovského prúser v Eurosongu: Týmto vyvolal vlnu odporu a znechutenia!

Robo Opatovský Zobraziť galériu (6)
Robo Opatovský

BRATISLAVA – Ďalšie pobúrenie! Nedeľňajší postup eurovíznej skladby Roba Opatovského (38) spôsobil poriadny rozruch. Príčinou sú podozrenia z protekcie a verejného prezentovania skladby pred termínom, ktorý povoľujú pravidlá.

V súvislosti s Opatovského skladbou s názvom Niečo máš nám prišlo do redakcie množstvo poburujúcich mailov. „Veď ju verejne prezentoval ešte pred októbrom 2009. To predsa nepovoľujú pravidlá. Spieval ju manželke na svadbe,“ písali rozhorčene čitatelia.

Oslovili sme preto Roba Opatovského a spýtali sa ho na to. „Moja pieseň nebola uverejnená v žiadnom rádiu alebo inom médiu pred termínom, ktorý povoľujú pravidlá. To je tak, ako keby zahrala nejaká kapela v garáži skladbu desiatim fanúšikom. Svoju pieseň som venoval manželke ako svadobný dar,“ bráni sa spevák.

Podobný názor zastáva aj verejnoprávna televízia. „Svadba Róberta Opatovského bola súkromnou záležitosťou jeho rodiny. Nebola prístupná širokej verejnosti ani médiám. Nevidíme v tom preto problém,“ povedal nám PR manažér Jednotky Martin Kontúr.

Vlnu pobúrenia však vzbudil Opatovský u divákov Eurosongu aj kvôli niečomu inému. A to podozreniu z protekcie. Zatiaľ čo si jeho skladba počas nedeľňajšieho semifinále nenašla u esemeskujúcich divákov príliš veľkú podporu (v hlasovaní skončil na 10. mieste z 12., pozn. red.), u poroty exceloval. Trojica odborníkov mu totiž dala desať bodov, čím si v ich hodnotení vyslúžil tretiu priečku, ktorá mu otvorila dvere do slovenského finále. Na tom by nebolo nič až také zvláštne, keby sa porotkyňa Ľubica Čekovská nepodieľala na tvorbe Robovej skladby.

„To je vrchol, že ona vlastne hodnotí a rozhoduje o postupe svojej vlastnej piesne. Niečo také neetické tu ešte nebolo,“ napísal redakcii topiek rozčúlený čitateľ. Robo sa však s týmto názorom nestotožňuje. „Zaranžovala mi iba sláčikové kvarteto. Samotný aranžmán robil Tomáš Gajlík a Igor Kmeťo mladší. Ak by bola Ľubica autorkou hudby alebo textu, tak je to konflikt záujmov. Vtedy by som zvažoval odstup. Hudbu som však napísal ja,“ vysvetľuje Opatovský.

Na jeho stranu sa postavila aj STV. „Slovenská televízia si stojí za profesionalitou troch členov odbornej poroty. Považujeme ich za dostatočne profesne, ale aj eticky fundovaných na to, aby vedeli tieto záležitosti pri hodnotení nebrať do úvahy,“ povedal topkám PR manažér Martin Kontúr.

Kvôli vzniknutej situácii zvažuje Opatovský pred účasťou v blížiacom sa finálovom kole remix piesne. „Chcem odtiaľ úplne vyhodiť sláčiky, aby už nikomu nič neprekážalo,“ uzavrel spevák, ktorý dúfa, že mu STV túto úpravu povolí.

Viac informácií o Eurosongu nájdete TU!



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu