Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mikla v Eurosongu: Porota ho totálne potopila!

Robo Mikla Zobraziť galériu (8)
Robo Mikla

BRATISLAVA – Toto asi nečakal! Robo Mikla (28) sa s piesňou Voda a oheň prebojoval až do semifinále slovenského Eurosongu. A v nedeľňajšom kole si tiež neviedol zle. Diváci ho dokonca svojimi esemes hlasmi vyniesli na tretie miesto. Ale potom prišlo hodnotenie poroty a... tvrdý pád až na dno!

Veľký návrat! To znamenala Eurovízia pre Roba Miklu. Po alkoholických záťahoch a depresiách sa rozhodol, že sa prihlási do tejto autorskej súťaže s piesňou Voda a oheň. „Je to prvý krôčik k serióznemu comebacku po piatich rokoch zašívania sa a trápenia,“ povedal v rozhovore pred štvrťfinálovým kolom.

A pocity, ktoré do skladby vložil, naozaj divákmi pohli! Vďaka esemes hlasom sa prebojoval do semifinále súťaže. Veľké nádeje dokonca žili aj v otázke postupu do slovenského finále Eurosongu. U divákov si totiž predvčerom vybojoval tretiu, čiže postupovú priečku (11% esemes hlasov prišlo práve na jeho konto).

Porota sa však s jeho štýlom vôbec nestotožnila. Ján Lehotský, Martin Sarvaš a Ľubica Čekovská zaradili Roba na koniec svojej tabuľky, následkom čoho nezískal dostatočný počet bodov a skončil na nepostupovom deviatom mieste. „Všetko je, ako má byť... Či poslední vždy budú poslednými?“ zafilozofoval si na túto tému Mikla.

Hlasujúci diváci však zrejme porote budú odpúšťať dlhšie. Títo odborníci zrejme zabudli, že na európskom finále si dokázali víťazstvo uchmatnúť aj takí exoti, ako napríklad fínski Lordi. Eurovízia totiž nie je len o uhladených piesňach, ktoré spĺňajú tie najprísnejšie umelecké kritériá... Je to hlavne o nápade a šou.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu