Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Jackson po smrti ovládol albumový UK Chart

Michael Jackson
Michael Jackson (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Americký spevák Michael Jackson sa tri dni po smrti dostal s výberovkou Number Ones (2003) na čelo britského rebríčka albumov. Keďže si ľudia pochádzajúci nielen z Britských ostrovoch nebudú môcť vychutnať jeho naplánované a vypredané londýnske koncerty, mnohí siahli aspoň po niektorom z jeho albumov.

Či už išlo o posledné výberovky alebo staršie štúdiové nahrávky s prívlastkami legendárne. V Top 10, presnejšie na sedmičke, má 50-ročná ikona ešte najpredávanejší album všetkých čias – Thriller (1982). Ďalšia kompilácia King of Pop (2008) je na štrnástej priečke a o tri priečky nižšie nahrávka Off The Wall (1979).

V aktuálnom vydaní rebríčka nenastali s výnimkou „vpádu“ Michaela Jacksona výraznejšie zmeny. Na dvojku klesla minulotýždňová jednotka – nahrávka West Ryder Pauper Lunatic Asylum skupiny Kasabian. Trojka patrí momentálne muzikantovi Paolovi Nutinimu a jeho čerstvému albumu Sunny Side Up. Informáciu zverejnil server bbc.co.uk.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu