Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Jacksonovo desivé prianie: Chce byť múmiou ako jeho šimpanz!

Michael Jackson so šimpanzom Bubbles Zobraziť galériu (4)
Michael Jackson so šimpanzom Bubbles

LOS ANGELES - Zdá sa, že nedávno zosnulý Kráľ popu nechcel z tohto sveta nikdy odísť. Podľa najnovších zistení mal totiž Michael Jackson (†50) skutočne netradičné posledné želanie - so svojím telom chcel naložiť ako so zosnulým šimpanzom. Obaja budú plastinovaní!

Netypickú metódu konzervovania telesných schránok bude na nebohom spevákovi praktizovať nemecký lekár Gunther von Hagens, ktorý s ňou ma bohaté skúsenosti - jeho rukami prešli pozostatky pápeža či dokonca najvyššieho rabína v Izraeli. S rodinou Michaela Jacksona o tomto nápade síce diskutoval už pred mnohými mesiacmi, no ku konečnej dohode dospel len nedávno.

Rodinní príslušníci sa rozhodli súhlasiť s poslednou vôľou legendárnej hviezdy, podľa ktorej bude jeho mŕtvola plastinovaná a umiestnená vedľa Michaelovho domáceho miláčika. Šimpanz menom Bubbles zomrel pred niekoľkými rokmi, následne ho spevák nechal zakonzervovať metódou plastinácie a vystavil ho v Londýne. Teraz podľa Michaelovej rodiny nastal čas, aby sa tieto spriaznené duše opäť spojili.

Plastinácia je podľa viacerých odborníkov jedinečným spôsobom na vytváranie veľmi odolných a trvanlivých preparátov. Odumreté tkanivo sa zakonzervuje formalínom a v tomto stave je pripravené na preparovanie do želanej podoby. Formalín následne nahradí acetón a špeciálny silikón, ktorý výsledné "dielo" zafixuje vo výslednej polohe. Von Hagens má v pláne velikána svetovej hudobnej scény zakonzervovať pomocou polyuretánu v póze, ktorá bude pripomínať chôdzu po Mesiaci. Umelecký výtvor by mal byť slávnostne odhalený už koncom júla.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!  



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu