Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Jacksonova smrť spôsobila na Slovensku nákupný ošiaľ!

O CD-čka je obrovský záujem.
O CD-čka je obrovský záujem.

BRATISLAVA - Idú na dračku! Hudobné albumy Michaela Jacksona sa za pár dní po jeho náhlej smrti na Slovensku vypredali.

Po náhlej Jacksonovej smrti z 25. júna enorme stúpol v obchodoch a na internetových portáloch záujem o jeho nosiče.  Takmer všetky skladové zásoby sa minuli. Povedali to zástupcovia predajcov a vydavateľstiev.

"Jacksonove albumy sa v obchodoch v Bratislave vypredali už v piatok predpoludním, podobná situácia je pravdepodobne aj inde v krajine," uviedol obchodný manažér spoločnosti Sony Music Marián Šoky. Spoločnosť Sony Music vlastní väčšinu práv na hudbu Michaela Jacksona. Koľko albumov sa v uplynulých dňoch predalo, Šoky zatiaľ nevedel spresniť.

Lisovanie cd-nosičov a tlač obalov prebiehala podľa Šokyho naplno počas celého víkendu, prvé dodávky by na Slovensko mohli doraziť najskôr počas tohto týždňa.

"Albumy Jacksona obsadili v našej tabuľke najlepších predajov za uplynulý týždeň všetkých prvých desať miest, predávajú sa v stovkách," uviedol konateľ internetového portálu DVDBest Peter Durkaj. Jackson sa pritom podľa Durkaja pred smrťou predával v desiatkach kusov.

DVDBest, jeden z trojice najväčších internetových portálov na predaj hudby na Slovensku, svoje skladové zásoby vypredal počas víkendu. Záujem začal stúpať už krátko po náhlej smrti umelca, odvtedy zatiaľ stále rastie, poznamenal Durkaj. "Všetko s Jacksonom sa vypredalo v piatok predpoludním, objednávky od piatku rapídne stúpli," uviedol konateľ portálu SuperShop Pavol Bacigál. Firma by prvé nosiče Kráľa popu mala dostať koncom týždňa z Británie, vzápätí ich začne distribuovať zákazníkom.

Dopyt po nahrávkach stúpol aj v zahraničí. Výberový album Number Ones sa napríklad stal najpredávanejším v Británii. V krajine sa za uplynulé dva dni predalo viac ako 300.000 Jacksonových albumov a singlov. Vyšší záujem o spevákove albumy by nemal zdvihnúť ceny jeho nosičov. V uplynulých rokoch totiž na Slovensku prevládol tlak na výrazné znižovanie cien cd-nosičov, poznamenal Šoky.

Americký popový spevák Michael Jackson zomrel náhle vo štvrtok v noci v nemocnici v Los Angeles. Počas svojho života ikona popu predala asi 750 miliónov platní. Jeho album Thriller je do súčasnosti najpredávanejším albumom vôbec.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu