Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Hereckí kolegovia o Jamnickej: Bola to „bosorka“!

Vilma Jamnická Zobraziť galériu (5)
Vilma Jamnická

BRATISLAVA – Vilma Jamnická (†101) bola zvláštna, až výnimočná žena. A v tom duchu na ňu spomínajú aj jej hereckí kolegovia. Včera sme smutnú správu o úmrtí herečky sprostredkovali aj niektorým jej priateľom z brandže. „Chudinka, tak naspäť domov sa už nedostala,“ povzdychla si Magda Paveleková. Ako si na ňu zaspomínali ostatní herci?

„Bola to úžasná pani, ktorá rozdávala okolo seba radosť a zaujímavé pohľady na tento svet,“ povedal Stano Dančiak. S Vilmou Jamnickou účinkoval v niekoľkých filmoch a váži si jej herecké umenie. „Hrávala bosorky a veštice. To nemalo chybu, nikto by to tak nezahral,“ zložil herečke úsmevnú poklonu.

Vilma tieto postavy až tak hrať nemusela, ona sama bola totiž astrologičkou. Na príhodu z tejto oblasti si zaspomínal herec a politik Ľubo Roman. „Jedným slovom výnimočná. Bola ako čarodejnica. Pri nakrúcaní nám čítala z ruky. Milanovi Kňažkovi a mne predpovedala, že budeme mať politický úspech... a obaja sme neskôr boli ministrami kultúry,“ s úctou nám porozprával Roman.

Bohužiaľ, predpoveď, že bude žiť stopäť rokov, Vilme nevyšla. „Je mi ľúto jej smrti. Je však úžasné, že sa dožila takého veku,“ povedal nám Ady Hajdu. Podľa neho Jamnická vykonala pre slovenské herectvo toľko, akoby prežila tri herecké životy.

„Mala stojeden rokov, ale bude tu chýbať. Vedomosti, ktoré mala o tomto svete, to sa už človek od nikoho nedozvie. Veď aj z histórie SND si pamätala všetky dátumy,“ zhodnotil Stano Dančiak.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu