Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Herečka Magda Paveleková šokuje: Čakám na smrť!

Magda Paveleková už nemá chuť hrať. Ako sama tvrdí, cíti, že sa blíži koniec. Zobraziť galériu (3)
Magda Paveleková už nemá chuť hrať. Ako sama tvrdí, cíti, že sa blíži koniec.

BRATISLAVA - Stratila chuť do života?! Magda Paveleková (81) je divadelným aj televíznym divákom známa ako neustále dobre naladená zabávačka. Najnovšie sa však zdá, že životný optimizmus ju už opúšťa. Hoci stále dokáže žartovať, netají, že cíti blízkosť smrti. Dokonca si povzdychla, že už ani javisko ju nebaví.

Usmievavá, dobrosrdečná a energická! Takéto prívlastky si pri mene Magda Paveleková ihneď vybaví snáď každý. Rodáčka z Levíc sa dokonca snaží nájsť niečo optimistické aj pri téme smrti. Napríklad, po minulotýždňovom úmrtí  obľúbeného kolegu Jozefa Dóczyho (†83) si cez slzy neodpustila úsmevnú historku z ich spoločného hereckého života. Ona sama sa však už tak veselo necíti.

Môžu za to najmä zdravotné problémy. „Som po operácii bedrového kĺbu. Osemdesiat rokov som pracovala bez prestania. V živote som nebola chorá, nikdy som nechýbala z práce. A potom to naraz prišlo. Niekto zhora akoby vztýčil varovný prst a povedal: ‚Hej, stará, spomaľ! posťažovala sa nám známa herečka.

K jej pohode neprispieva ani to, že do neba pomaly odchádzajú jej kolegovia, ktorí sú v podobných rokoch, aké má ona sama. „Tá osmička v úvode môjho veku sa mi nepáči. Cítim, že sa to blíži,” povedala nám, čím mala na mysli definitívny koniec života, teda smrť.

Na rozdiel od iných umelcov, ktorí si želajú hrať až do posledného výdychu, Paveleková prekvapujúco už na javisko nepomýšľa. Ani milované divadlo ju už totiž nebaví. „Nechce sa mi,” reagovala s povzdychom na otázku, či sa ešte objaví na doskách, ktoré znamenajú svet.

Podobne intenzívne už Magda na smrť myslela. A to v roku 1991, kedy prišla o jedinú dcéru. Nina si jedného dňa nahmatala na svojom tele hrčku, a tá sa jej stala osudnou. Rakovina ju skolila deň pred Vianocami a jej matka bola pri jej smrteľnom nemocničnom lôžku. Vtedy si herečka priala tiež odísť z tohto sveta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu