Jamnická: Smrť za skorého rána! | Topky.sk

Nedeľa, 21. apríl 2019. Meniny má Ervín, zajtra Slavomír.

Jamnická: Smrť za skorého rána!

11:38 - Pohrebná služba odváža telo nebohej herečky Vilmy Jamnickej.
11:38 - Pohrebná služba odváža telo nebohej herečky Vilmy Jamnickej.
12.08.2008 09:50

BRATISLAVA - Navždy nás opustila! Známa slovenská herečka a astrologička Vilma Jamnická dnes zomrela vo veku 101 rokov. Poslednýkrát vydýchla v bratislavskom Domove seniorov Archa, kde bola od polovice januára.


Ešte aj v „stovke“ bola schopná sama udržiavať svoj domček. Jej zdravotný stav sa začal zhoršovať až začiatkom tohto roka, kedy prekonala mŕtvicu. Dovtedy čiperné telo ju prestalo poslúchať až natoľko, že ju musela blízka rodina umiestniť do spomínaného zariadenia. Tam sa o ňu staral tím odborníkov.

Až dodnes. „Áno, pani Jamnická ráno zomrela,“ potvrdili nám informácie v opatrovateľskom zariadení. V týchto chvíľach sa v Domove seniorov Archa nachádza privolaný obhliadkový lekár, ktorý konštatoval smrť. Prišiel aj herečkin synovec Viliam Dudáš (69).

Filmografia: 
1954: Drevená dedina
1958: V hodine dvanástej
1962-63: Jánošík 1 a 2 (slepá babka)
1971: Keby som mal pušku (Marina)
1971: Páni sa zabávajú (Deminová)
1974: Kto odchádza v daždi (Križanová)
1977: Biela stužka v tvojich vlasoch (Kucková)
1979: Kamarátky (babička)
1979: Postav dom, zasaď strom (babka Haňa)
1984: Na druhom brehu sloboda (Kocianka)
1985: Fontána pre Zuzanu (Cilka)
1985: Kára plná bolesti (Kráľovná)
1987: Hody (Magduša)
1988: Vlakári (babka)
1992: Lepšie byť bohatý a zdravý ako chudobný a chorý (Margita)
1994: Díky za každé nové ráno (Slavková)
1997: Nejasná zpráva o konci světa (richtárova babka)

Vilma Jamnická sa aj vo vysokom veku zúčastňovala v zábavných programoch. Tieto zábery sú z estévečkarskej relácie Takí sme boli.



Galéria

Nástroje k článku



ZDROJ: Martin Janáček
FOTO: Peter Frolo, bleskovky

Nahlásiť chybu

Najčítanejšie články